2011'de bu teknolojiler konuşulacak/ Video

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 21:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Las Vegas'ta düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nın açılışını yapan Microsoft CEO'su Steve Ballmer, yeni Windows'u anlattı

Her sene yüzbinlerce insanı ağırlayan CES 2011, 6 Ocak tarihinde kapılarını ziyaretçilere açtı. Açılışı yapan Steve Ballmer, Windows'un tekbir platform haline geleceğini belirtti ve cep telefonu, bilgisayar ve tablet bilgisayarlarda kullanılacak yeni Windows'un büyük kolaylık sağlayacağını söyledi.Bugüne dek her cihazda farklı işletim sistemi kullanılmasının karmaşa yarattığını söyleyen Ballmer, yeni Windows'un tüm cihazlarda aynı olacağınn müjdesini verdi. Yeni işletim sisteminin 2012 yılının başında piyasaya çıkması bekleniyor.

Akıllı telefonlar büyüyor

l 2010 yılına göre ekran boyları biraz daha büyüyecek. Bu sayede oyun ve film keyfi katlanarak artacak.

l Tablet bilgisayar furyasını başlatan Apple, fuara katılmasa da tabletler fuarın her yerindeydi. Büyük üreticilerin tamamı kendi tablet bilgisayarlarını sergiledi.

l Bilgisayarlar için de hareket algılayan kumandalar gibi oyun donanımları geliştirilecek.

l 2010 yılına damgasını vuran üç boyutlu görüntüleme ve kayıt cihazları etkisini arttıracak. Aynı şekilde, televizyon cephesinde de model çeşitliliği gün geçtikçe artacak.

FUARIN YILDIZLARI

Nike SportWatch

Nike'ın ünlü navigasyon firması TomTom işbirliğiyle ortaya çıkarttığı, SportWatch spor severlerin gözdesi olabilir. Özellikle koşu için tasarlanan saatin içerisinde bir adet uydu vericisi bulunuyor. Bu sayede kişisel antrenörünüz gibi davranan saat, ne kadar mesafeyi hangi hızda koştuğunuzu belirliyor. Eğer bir süre spordan uzak kalırsanız sizi uyararak koşu yapmanızı bile tavsiye ediyor.

Samsung 9 Serisi

Apple MacBook Air görünüşü ve tasarımıyla uzun süredir rakipsizdi. Fakat Samsung'un yeni 9 serisindeki dizüstüler yarışa heyecan getirecek. İncecik bedeniyle güçlü bir performans sergileyen modelin siyah dokusu da eşsiz görünüyor.

NESİ VAR?

l Intel Core i5 1.4 GHz işlemci

l 4 GB bellek

l 128 GB SSD

l USB 3.0 teknolojisi

l 13 inç (33 cm) ekran

Sony Bloggie serisi

Fotoğraf ve video çekip bunları sosyal mecralarda paylaşmak gün geçtikçe kolaylaşıyor. Sony'nin fuarda tanıttığı Bloggie ailesinin yeni üyeleri mümkün olan en büyük video çözünürlüklerinde kayıt yapabiliyor. En çarpıcısı ise 3D destekleyeni.

Lenovo A320

Teknoloji çok hızlı gelişiyor. Bunun en büyük örneği, çok değil birkaç sene önce kullandığımız, büyük kasalı bilgisayarlarınyerini alan hepsi bir arada modeller. Lenovo, fuarda dünyanın en ince hepsi bir arada bilgisayarını kullanıcılarla tanıştırdı. Bu çekici görüntünün altında ciddi donanım özellikleri bulunuyor.

Panasonic TV'ler

Panasonic 3D konusunda tam çözüm sunuyor. 3D kamera ve değiştirilebilir lensli fotoğraf makineleriyle oluşturulan içerik, daha sonra firmanın üç boyutlu TV'leriyle izlenebiliyor.

NESİ VAR?

l 18,5 mm incelik

l 21,5 inç ekran

l Intel Core i5 işlemci

l 8 GB'a kadar bellek

l HDMI bağlantısı

HAFTANIN ...

OYUNU

Little Big Planet 2

Platform türündeki bu oyun, her yaştan insana hitap edebilecek öğeler taşıyor. Sackboy isimli sevimli bebekleri sağa sola koşturarak engelleri aşmaya çalıştığınız yapımı tek başınıza veya dört kişiye kadar grup halinde oynayabiliyorsunuz.

DEDİKODUSU

iPad 2 yolda

Resm? olarak Türkiye'ye geleli çok az zaman geçmişken, ikincisini bekleyenler olduğunu görüyoruz. iPad 2'nin birkaç ay içinde piyasaya çıkması bekleniyor. Yeni modelde çift kamera, Face Time ile görüntülü konuşma özelliği ve USB de olacak.

ÜRÜNÜ

Acer Ethos

TÜM bilgisayarlar küçülmeye çalışırken, Ethos, bu eğilimin aksine yöneliyor. Masaüstünde kullanılan hantal bilgisayarlarla yarışan cihaz, başarılı tasarımı ve malzeme kalitesiyle öne çıkıyor.

NESİ VAR?

l Intel Core i7 2,2 GHz işlemci

l 16 GB bellek

l 1,5 TB sabit disk

l 18,4 inç (46 cm) ekran

Her büyük şirkette bir siber tehdit

TREND Micro firmasının yaptığı araştırmaya göre, Türkiye'de 500'den fazla çalışanı bulunan şirketlerin tümünde kötü amaçlı yazılımlar bulunuyor. Bu firmaların %66'sındaki yazılımların bilgi çaldığını belirten Trend Micro Ülke Müdürü Ercan Aydın, bu tehditlerin iş bilgisayarlarının evde kullanılması ya da zararlı yazılım bulunan flash belleklerin kullanılması sonucu bulaştığını belirtiyor. Aydın, 2011'in potansiyel tehlikelerinin başında akıllı telefonlara bulaşacak virüslerin geldiğini belirtirken, Windows 2000 ve XP kullanıcılarına da güvenlik yazılımları kullanmasını tavsiye ediyor.

Kamerayla netten dil eğitimi

İTÜ Teknoloji Geliştirme Merkezi ve KOSGEB tarafından desteklenen Konuşarak Öğren, ABD'li öğretmenlerle İnternet ya da telefon vasıtasıyla konuşarak yabancı dil öğretiyor. Tamamı dil eğitimi vermeye yetkili eğitmenlerle çalışan firma, konusarakogren.com adresi üzerinden hizmet veriyor. İngilizce öğrenmek isteyenler ayda 84 TL ödeyerek günde 10 dakika konuşma hakkına sahip oluyorlar.

Şarj arama derdi bitecek

HER telefon için farklı şarj bağlantısı sunan üreticiler, Avrupa Birliği'nin yeni kararından sonra bu uygulamadan vazgeçme kararı aldılar. Aralarında Samsung, Apple, Nokia ve RIM'in de bulunduğu 14 adet üretici, belirlenen standart bağlantıyı kullanacaklar.Avrupa Birliği Komisyonu, bağlantının teknik detaylarını üreticilere gönderirken, yeni bağlantının önümüzdeki sene çıkacak telefonlarda kullanılmaya başlanacağı belirtildi.

Mac için uygulama mağazası

iPhone ve iPad için açtığı uygulama mağazasını Mac için hazırlayan Apple, sayısı bini geçen uygulama sunuyor. Bir işletim sistemi güncellemesiyle erişilebilen mağazada, Apple'ın iPhoto, iMovie, GarageBand gibi müzik, ses ve fotoğraf düzenleme yazılımlarının yanı sıra üçüncü parti uygulamaları da barındırıyor.

#TREND

#fizy Yerli müzik sitesi fizy.com'un müyap'la düştüğü anlaşmazlık sonucu kapanması herkesi üzüyor. #ipad 2 iPad neye benzeyecek türü yazılara hemen inanmayın. Henüz Apple bir açıklama yapmadı. #ces2011 Elbette ki, her eve giren tüketici elektroniği dünyasının Kabe'si bu fuar. Takip etmemek olmaz. #windows 8 Steve Ballmer, fuarın açılışını yapınca klişe soru 'Sonraki Windows'ta neler var' gündeme oturdu. #android 3.0 ABD'de Apple'ı geride bırakan Google da yenilik peşinde.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber