KESK 1. Olağanüstü Genel Kurulu başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'in 1. Olağanüstü Genel Kurulu başladı.

Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Genel Kurul, konfederasyon bünyesindeki grupların kendi aralarındaki görüşmeleri nedeniyle öğlen saatlerinde başlayabildi.

Kongrenin düzenlendiği salona konfederasyonun taleplerinin Türkçe ve Kürtçe yazılı olduğu pankartlar asıldı.

KESK Basın Yayın Sekreteri Hüseyin Gölpunar, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, içinde bulunulan sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gölpunar'ın konuşmasının ardından emek mücadelesinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Divanın oluşumunun ardından Genel Kurulun basına kapalı gerçekleşeceği bildirildi.

Bunun üzerine salondaki basın mensupları dışarı çıktı.


Tacizle sarsılan KESK, yeni yönetimini belirleyecek

KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bugün Olağanüstü Genel Kurul'unu gerçekleştirecek. "Taciz" iddialarının ardından yönetimde ardı ardına gelen istifalarla sarsılan KESK'in genel kurulu, Anotalia Gösteri Merkezi'nde saat 11.00 başlayacak ve iki gün sürecek. KESK 1. Olağanüstü Genel Kurulu'nda, Genel Başkan Sami Evren ile Hukuk, Toplu İş Sözleşmesi ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Adnan Gölpunar'ın istifasının ardından yaşanan tartışmalar ve bazı yöneticilerin de yönetim kuruldaki görevlerinden istifa etmeleri sonrasında konfederasyonun yeni yönetimi belirlenecek. Toplam 498 delege oy kullanacak. Delegeler, seçim sonunda yönetim kurulunu oluşturacak 7 kişiyi belirleyecek. Yönetim kurulu üyeleri daha sonra kendi aralarında görev dağılımı yapacak. Genel kurul öncesinde konfederasyon yönetiminde söz sahibi olan gruplar arasındaki temaslar ise sürüyor. Genel Kurul'un önemli bir özelliği ise KESK'in kurulduğu günden bu yana tarihinde ilk defa Olağanüstü Genel Kurul yapıyor olması.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber