Sağlık-Sen'de kongre

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Sağlık-Sen, 4. Olağan Genel Kurulu, Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri'nde devam ediyor. Genel Kurul'da konuşan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, çağdaş yönetim sistemlerinde katılımcılığın önemine dikkat çekerken, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikal anlayışını katılımcılarla paylaştı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar'ın sendikal kazanımlarını dile getirdiği genel kurulda, Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ise, sorunların sistemli çözülmemesi halinde amaca ulaşılamayacağını söyledi.

Sağlık-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kamu yönetiminde tarihi bir dönüşüm yaşandığını, bunu en iyi gelecek neslin anlayacağını söyledi. Bu dönüşümün esasında yönetim anlayışı bulunduğunu belirten Bakan Kavaf, modern yönetim anlayışının, katılımcılığı öngördüğünü, katılımcılığın en etkin yolunun ise sivil toplum örgütleri olduğunu kaydetti. 4688 Sayılı Toplu Görüşme Kanunu'nun kamu çalışanlarının bütün sorunlarını çözmede yetersiz kaldığını ve bu amaçla Toplu Sözleşme Hakkı içeren düzenleme yaptıklarını da ifade eden Kavaf, bu çalışmayla da çözümsüz sorun kalmamasını hedeflediklerini dile getirdi.

Kongrede konuşan Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, kamu çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek, adaletin tam olarak sağlandığı, millet egemenliğinin tam olarak hakim olduğu bir sistemin olmamasının, bu ülkenin en büyük sorunu olduğunu ifade etti. 12 Eylül darbesi, küresel tezlerin uygulanması için yapılmış bir mıntıka temizliğidir.? şeklinde konuştu. 28 Şubat post modern darbesinin ise, yeni finans kapitalistlerinin ağlarını genişletmek için yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, hükümetin taşeronluğa, emeğin değersizleştirmesine karşı çıkamayacağını, devlet kurumlarında bile taşeronluk olduğunu kaydetti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici ise yapıcı bir muhalefet anlayışı izlediklerini belirterek, ?Doğru kimden gelirse gelsin, yanında durmaya devam edeceğiz. Yanlış da kimden gelirse gelsin, karşısında olmaya devam ediyoruz. Demokratikleşmeden, özgürleşmeden yana olduk. Referanduma destek talebiyle gelen iktidar partisine, bu yöndeki taleplerimizi de ilettik.? şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın da konuşmasında, sağlık çalışanlarının ayrıcalıklı meslek gurubu olduğunu, herkesin sağlığının bu hizmet kolu çalışanlarına emanet olduğunu söyledi. Taşeronlaşmanın olumsuzluğuna da dikkat çeken Aydın, bunun kölelikle özdeş olduğunu, bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesini istedi.

GÜNDOĞDU: TOPLU SÖZLEŞME MEMUR-SEN'İN ESERİ

Sağlık-Sen Genel Kurulu'nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikal anlayışın temelinde toplu sözleşme ve grev hakkı bulunduğunu, bu hakkı almayı ise Memur-Sen'in başardığını söyledi.

Hükümeti toplu sözleşme çalıştayına ikna edenin Memur-Sen olduğunu ileri süren Gündoğdu, ?Toplu görüşme masalarında bu sorunun çözümünün olmayacağını söyledik ve geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenmesini istedik. Abant Çalıştayı, bu talebimiz üzerine gerçekleşti. Diğer konfederasyonlar, çalışmaya katılmayarak, kendileri ile çeliştiler. Daha sonra biz kendi çalıştaylarımızı düzenledik. Referandumda da toplu sözleşme hakkımız elde edildi. Şimdi de, Toplu Sözleşme Hakkı'nın yasal düzenlemesi üzerine çalışıyoruz. Çok sayıda çalıştay gerçekleştirdik. Bunların sonucu hazırladığımız taslakları da Devlet Personel Başkanlığı'na sunduk.? şeklinde konuştu.

Memur-Sen'in sendikal anlayışıyla ilgili olarak da konuşan Ahmet Gündoğdu, ?Memur-Sen, hangi partiyi alkışlarsa, o sendikanın yandaşı ilan edenlere seslenmek istiyorum: Hiçbir siyasi partiyi işimize karıştırmayız. Memur-Sen'in hiçbir il başkanını, genel başkanını hiç bir siyasi parti tayin edemez.? dedi. Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen'in siyaset ile ilişkisini şu şekilde açıkladı:

?Kamu çalışanlarını sorgusuz sualsiz görevden almayı öngören yasayı veto eden Ahmet Necdet Sezer'i alkışladığmız günün bir karşılığı vardır, gittiği günü bayram ilan ettiysek, bunun da bir karşılığı vardır. Süleyman Demirel'in gittiği günü bayram ilan ediyorsak, bunun da karşılığı vardır. Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan'ı, kamu çalışanlarına sağladığı haklardan dolayı alkışlıyorsak, bunun da karşılığı var. ?Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam' diyen Muhsin başkanı alkışlıyorsak bunun da bir karşılığı vardır. Çözüm odaklı siyaseti benimseyen, beyefendi kişiliği ile öne çıkan Numan Kurtulmuş'u da alkışlıyorsak, bunun da mutlaka bir karşılığı vardır.?

Haziran seçimlerinden sonra, bütün partilerin önceliğinin yeni anayasa olması çağrısını dile getiren Gündoğdu, ?4 siyasi partimizin temsilcileri burada. Hepsine çağrıda bulunuyorum. Referandum sonuçları göstermiştir ki, yeni dönemde öncelik yeni anayasa olmalıdır. Bu talebi göz ardı etmeyin.? dedi.

KAÇAR: TOPLU SÖZLEŞME YASASI BİR AN ÖNCE ÇIKMALI

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ise ?Hükümete toplu sözleşme hakkı ile ilgili ikincil mevzuatı 2011 seçimlerinden önce çıkarması için bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.? diye konuştu.

Divan Başkanlığı'na Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, divan üyeliklerine da Memur-Sen Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Halit Ortaköy, Bem-Bir-Sen Genel Teşkilat Sekreteri Medeni Sevinç, Büro Memur-Sen Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Sait İnan, Eğitim Bir-Sen Genel Mevuzat ve Toplu Görüşme Sekreteri Ramazan Çakırcı'nın seçildiği Sağlık-Sen'in 4. Olağan Genel Kurulu, bugün denetim ve faaliyet raporlarının okunması ve ibrası, tüzük tadilatı yapılması çalışmalarıyla devam edecek. Yarın ise genel başkanlık ve zorunlu organların seçimi yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber