Torba Yasası'nı çuvalla protesto ettiler

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2011 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikası Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen) üyesi bir grup, ?Torba Yasası'nı Meclis önünde çuval tekmeleyerek protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen üyesi yaklaşık 50 kişi, Torba Yasası'nı protesto etmek için Meclis Dikmen Kapı girişinde toplandı. Eyleme çuvalla gelen grup adına açıklamayı Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız yaptı. Kamu çalışanlarını beklentiye sokan konulardan geri dönülmesinin siyasi iradenin güvenilirliğini zedelediğini belirten Akyıldız, toplu görüşmelerde kazanılan hakların gerekçesiz tasarıdan çıkarılmasını kabul edemeyeceklerini söyledi. Bu maddeleri tasarı metninden çıkaranların gerekçelerini kamuoyuyla paylaşması gerektiğini savunan Akyıldız, ?AKP ne yaptığını bilmez bir halde, kendisi çalıp kendisi oynamaya çalışmaktadır. Ama sazla söz uyuşmamaktadır.? dedi. Akyıldız, tasarıyla ilgili 70 dolayında öneri metni hazırladıklarını ve yetkili mercilere bu teklifleri ilettiklerini kaydetti.

Açıklamanın ardından grup üyeleri yanlarında getirdiği çuvalları yere atıp, tasarıyı çuvalları tekmeleyerek, protesto etti. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber