KESK'e ilk defa kadın başkan

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2011 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK'in ilk kadın genel başkanı olacağı öğrenilen Döndü Taka Çınar, genel kurulda bir anlamda özeleştiriler yapıldığını ifade etti.

Etkin Haber Ajansı tarafından yayımlanan haberde, Taciz iddialarıyla Olağanüstü Genel Kurula giden KESK'in yeni genel başkanın Döndü Taka Çınar olacağı belirtildi.

Seçim sonrasında yeni MYK'da 3 kadının görev alması dikkati çekerken,

KESK'in yeni genel başkanının ise halen Büro Emekçileri Sendikası Genel Sekreterlik görevini sürdüren Döndü Taka Çınar olacağı öğrenildi.

KESK tarihilnde ilk kez bir kadın genel başkan olurken, Döndü Taka Çınar konfederasyonda bir süredir gündemde olan taciz ve komplo iddiaları ile önceki yönetimin bu süreci iyi yönetememesi nedeniyle bir olağanüstü genel kurul ihtiyacının ortaya çıktığını söyledi.

Taciz yada komplo iddialarının disiplin suçu sayılması, bu konularda bir bilirkişilik mekanizması oluşturulması yönünde öneriler getirildiğini bildidiren Çınar, genel kuruldan öğrenerek çıktıklarını vurguladı.

Döndü Taka Çınar, yönetim kurulundaki kadın sayısı konusunda da "Yönetim kuruluna 3 asil, 4 yedek kadın üyenin seçilmiş olması önemli. Kadınlar biraz daha öne çıkmış oldu" dedi.

Çınar, "Genel kurulda önümüzdeki dönemin bir mücadele dönemi olduğu vurgulandı. İçe dönük tartışmalardan biran önce kurtulup KESK'in kendi rolünü oynaması çağrısı yapıldı. Yönetim kurulu tüm bunları dikkate alarak bir çalışma yürütecek. Kolektif çalışmayla bürokratik yönetim tarzını terk eden bir anlayışla beklentileri karşılamaya çalışacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber