4/B esaslarına dava açıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ocak 2011 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yapılan değişiklikler Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu değişikliklerde sözleşmesinin feshi ve sadece kamu kurumlarında prim ödemek suretiyle geçen sürelerin yıllık izin hesabında dikkate alınması yönünde sözleşmeli personelin mağduriyetine neden olcak düzenlemelere yer verildi.

Türk Sağlık-Sen,

Değişikliğin 6. maddesinde yer alan "Aynı Esasların 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan "ve" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır" hükmü; 14. maddedeki "Sözleşmenin Feshi" başlığını taşıyan (c) fıkrasında yer alan "Sözleşme dönemi içersinde mazeretsiz ve kesintisiz üç gün veya toplamda on gün süreyle görevine gelmemesi" hükmü; (ç) fıkrasında yer alan, "Hizmet sözleşmesinde belirtilen koşullara uymaması nedeniyle bağlı bulundukları yöneticileri tarafından yazılı olarak uyarılmasına rağmen söz konusu koşullara uymama halinin tekrarlanması" ve (d) fıkrasında yer alan "Hizmetinin gerektirdiği pozisyona ihtiyaç kalmaması" hükümlerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Danıştay'a dava açtı.

Dava dilekçesinde özetle, "Dava konusu hükümlerle idareye subjektif sebeplere dayalı olarak sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesini keyfi olarak fesih imkanı tanındığı, dolayısıyla tamamen idarenin takdirine bırakılmış sözleşme hükümlerinin eşitsizliğe sebebiyet verdiği, zira, zayıf durumda olan bireyin çalışma güven ve huzurunu her zaman bozabilecek nitelikte sübjektif kriterlerle ve keyfi olarak hizmet sözleşmesinin feshedileceğine ilişkin dava konusu hükümlerin getirilmesinin, çalışma barışını ve güvenini bozup çalışanları sürekli olarak işten çıkarılma tehdidi altında bırakarak, çalışma verimini de olumsuz etkileyeceğinden anayasal ve uluslara arası sözleşme hükümlerine de aykırılık teşkil eden dava konusu hükümlerin iptal edilmesi" gerektiği gerekçelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber