Torba yasayla kameralı mülakat bitiyor

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 08:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Hakim alımlarında yapılan sözlü sınavda kamera kaydı olmaması nedeniyle yargı kararıyla atama yapılamaması tartışması sürerken bir başka tartışmalı konu torba yasa tasarısında yer aldı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba yasada 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na eklenen bir maddeyle devlet kurumlarına alınacak uzman ve uzman yardımcısı kadrolarının sözlü sınavında 'kamera şartı' aranmayacak.

KAYIT SİSTEMİ KULLANILMAZ

Torba yasanın 89. maddesine konulan ek 40. madde Adalet Bakanlığı'ndan Milli Eğitim Bakanlığı'na YÖK'ten Karayolları'na kadar birçok kuruma uzman ve uzman yardımcısı istihdamını düzenliyor. Devlet kurumlarında bu kadroya atanma usullerini düzenleyen maddenin sınavların nasıl yapılacağına ilişkin bölümünde şu ifade yer alıyor: 'Sözlü sınav ile ilgili herhangi bir kayıt sistemi kullanılmaz.'

Plan Bütçe Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, sınavlarda kamera kullanılması yönündeki ısrarlarını sürdüreceklerini dile getirdi. CHP'li Özyürek, 'Şeffaflık açısından tüm devlet kurumlarına personel alımında kamera şart. Yazılıyı kazanan adaylar sözlü sınavda büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Sözlü sınavda kameranın bulunmasının ne gibi bir sakıncası olabilir. Zaten MOBESE sistemiyle hepimiz kayıt altındayız. Sınavda bunun olması neden istenmiyor?' diye sordu.

Dilek GEDİK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber