Beyoğlu'ndaki çatışmada yoldan geçen kişi polis kurşunuyla ölmüş/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BEYOĞLU'nda biri yoldan geçen iki kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişi adliyeye çıkarıldı. Yapılan kriminal incelemede olay sırasında yoldan geçerken öldürülen Aziz Şenel'in zanlıyla çatışmaya giren polis memuru tarafından yanlışlıkla vurulduğu belirlendi.

Balo Sokak üzerindeki barda önceki gece meydana gelen olayda ortaklık yüzünden çıkan kavgada Ali Özman adlı kişi ölmüş daha sonra sokakta yaşanan silahlı çatışmada yolda yürüyen Aziz Şenel de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olay sırasında Fatih H., Mehmet İzzet K. ve Mehmet Salih O. yaralanmışlardı. Kendisini kovalayan polis memuruyla çatışmaya giren Abdülbaki Karakuş olaydan sonra gözaltına almıştı. Barda yaşanan kavgaya karıştıkları belirlenen 6 kişide polis tarafından kısa sürede yakalanmıştı.

Cinayet Büro Amirliği tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada iki ortağı bulunan barın sahiplerinden Ercan B.'nin hissesini Abdülbaki K.'ya devrettiği belirlendi. Devir işlemini kabul etmeyen diğer ortak Fatih H. ile olay gecesi bara gelen Abdülbaki K. ve adamları arasında kavga çıktı. İddiaya göre silahını çıkaran Abdülbaki K., çevresine kurşun yağdırdımıştı.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada yolda yürürken hayatını kaybeden Aziz Şenel'in polis kurşunuyla öldüğü belirlendi. Yapılan kriminal inceleme sonucu Aziz Şenel'in vücudundan çıkan merminin Abdülbaki K.'yı yakalamak için onunla çatışmaya giren polis memurunun tabancasından çıktığı ortaya çıktı. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polis memurunun 2003 yılında da girdiği bir çatışma sırasında boynundan vurularak ağır yaralandığı belirtildi. Polis memurunun, Aziz Şenel'in öldürülmesi ile ilgili savcılığa ifade vereceği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde tutulan Abdülbaki K. "susma" hakkını kullanarak ifade vermedi. Diğer zanlılar Abdülbaki K. ve adamlarının bara geldiğini yaklaşık bir saat oturduktan sonra devir işlemini kabul etmeyen Fatih H.'ye ateş ettiklerini daha sonra kavga çıktığını söyledikleri belirtildi. Poliste işlemleri tamamlanan zanlılar Beyoğlu adliyesine sevk edildiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber