DES: Okullar halka açılsın

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Gürkan Avcı, "Okullarımızda atıl vaziyette duran bilgisayar ve teknoloji sınıfları halkımızın eğitim, bilgi, kültür, eğlence ve becerilerinin geliştirilmesi için kullanmalıdır." dedi.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı yazılı açıklamada son ders zili çaldıktan sonra, hafta sonları, sömestr ve yaz tatillerinde, okulların bilgisayar ve teknoloji sınıfları ile spor salonlarının tüm vatandaşlara ücretsiz şekilde açık kalması gerektiğini belirtti. Türkiye'nin, Yaşam Boyu Öğrenme ilkesini hayata geçirmede, elinde bulunan imkanları değerlendiremediğini belirten Avcı, "Türkiye'de okulların hemen hemen tamamında bilgisayar sınıfları bulunuyor. Ayrıca bin 500 okulda bilgisayar destekli fen laboratuvarı, 18 bin 500 okulda yazarlık yazılım programı, 12 bin okulda da geniş bant internet erişimi bulunuyor. Okullarımızın bir çoğunda spor salonları da mevcut." diye konuştu.

Okulların ders etkinlikleri dışında halkın teknolojiyle tanışması ve buluşması için değerlendirilmeyen önemli bir imkan olduğunu kaydeden Avcı, "Gençlerimizi ve çocuklarımızı kontrolsüz internet kafelere, kahvehanelere, sağlıksız mekanlara mecbur bırakmadan boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirmeleri için çok önemli bir fırsattır. Çağ, teknoloji çağı ve elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanmalıyız." dedi.

Gençlerin, filtre programları bulunmayan ve yeterli denetim yapılmayan internet kafeler yerine, güvenli ve planlı bilgisayar ve teknoloji sınıflarına çekilmesi gerektiğini dile getiren Avcı, ?Vatandaşlarımız böylece internetin yalnızca eğlence aracı olmadığını, gelişen dünyada bilişim teknolojisi araçları konusunda bilgi ve beceriye sahip olmadan iş bulmanın ve yaşamanın çok zor olduğunu kendisi görerek, bizzat tanık olarak öğrenmiş olacaktır." şeklinde konuştu.

Avcı şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde bilişim teknolojisi sınıfları bulunan okullar, görevli öğretmenler nezaretinde, öğrenciler, gençler ve çevre halkının ihtiyaçlarına uygun şekilde yararlanmasını; bu imkandan en etkin ve amacına uygun bir şekilde faydalanmasını, ayrıca öğretmenler, öğrenciler ve diğer personel ile vatandaşlar tarafından gerekli eğitimlerin planlı bir şekilde düzenlenmesini sağlamak amacıyla, gerekli her türlü plan ve faaliyetleri koordine etmelidir. Bu imkanı kullanma noktasında bundan sonraki tatiller kesinlikle heba edilmemelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber