Diyarbakır'da devlet hastanesinde yangın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde devlet hastanesinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre, devlet hastanesinde nöbetçi odasındaki bilgisayarın takılı olduğu prizdeki elektrik kontağı nedeniyle çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Yangın sırasında yatarak tedavi gören 23'ü çocuk 46 hasta ve 20 refakatçi yan binadaki polikliniklere taşındı. Çocuk yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden yeni doğan 3 bebek de anneleri ile birlikte ambulanslar ile Diyarbakır'a nakledildi. Dışarıda bekleyen hasta yakınlarına ise battaniye dağıtıldı.

Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Heybet Semur, yaptığı açıklamada, sabaha karşı meydana gelen yangına nöbetçi memur odasındaki elektrik kontağının yol açtığını belirterek, yangın algılama cihazının sirenlerinin çalması üzerine hastanenin acil bölümünde panik yaşandığını söyledi.

Nöbetçi doktorların, polis ve güvenlik elemanlarının durumu itfaiyeye bildirmesi üzerine hastaneye gelen ekiplerce yangına müdahalede bulunulduğunu ifade eden Semur, yangının büyümeden söndürüldüğünü belirtti.

Semur, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığına dikkati çekerek, ''Bu bizim için sevindirici. Çocuk yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden 3 yeni doğan bebek ambulanslarla Diyarbakır'a nakledildi. Diğer hastalarımızın tedavisi hastanemizde sürüyor. Hastalarımızın sakinleşmesinin ardından odalarına alındı'' dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber