Akşam Gazetesinin, '70 gümrük memuru firarda' haberi yalanlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 17:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gümrük Müsteşarlığı, yazılı ve görsel basında yayınlanan ''70 Memur firarda, memurlara ulaşılamıyor, gözaltı korkusu gümrükçüleri ele verdi'' şeklindeki haberlerin gerçeklerle ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Müsteşarlıktan yapılan açıklamada, bugün bir gazete ve bazı televizyon kanallarında konuyla ilgili haberler değerlendirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube Müdürlüğü ekiplerince Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü eksenli yapılan operasyonda, 7 ve 10 Ocak 2011 tarihlerinde bazı personelin sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü, mahkemeye çıkarılan 34 personelden 4'ü hakkında tutuklama kararı verildiği, 30 personelin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı kaydedildi.

Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğünde toplam 99 personel görev yaptığı ifade edilen açıklamada, bunlardan 29'unun muayene memuru, 70'inin ise diğer kadrolarda görev yaptığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Tutuklananlar dışında bir muayene memuru hariç tüm personel görevlerinin başındadır. İlgili Müdürlükçe görevine gelmeyen muayene memuru hakkında da disiplin soruşturmasına başlanmıştır. Bu bilgiler çerçevesinde, yazılı ve görsel basında yayınlanan '70 Memur firarda, memurlara ulaşılamıyor, gözaltı korkusu gümrükçüleri ele verdi' şeklindeki haberlerin gerçeklerle ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu yanıltma amacı taşımaktadır.

Resmi olarak gözaltında tutulan personelin durumunun bildirilmesine ilişkin olarak Emniyet Müdürlüğüne yazılan 10.01.2011 tarihli yazımızdan yanlış anlamlar çıkarılması ve kamuoyunun yanıltılması, doğru ve yansız haber vermeyi amaç edinen basın kuruluşları açısından tartışmalı bir duruma işaret etmektedir. Bunun düzeltilmesi gereği açıktır. Değerli basın kuruluşlarının ve kamuoyunun, tüm personelimizin görevleri başında bulunduğunun, dış ticaret erbabının ve yurt dışına giriş çıkış yapan yolcularımızın hizmetinde olduklarının bilinmesini istiyoruz.''

YALANAN HABER İÇİN TIKLAYINIZ.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber