Sigara kaçakçıları gümrük muhafaza memurunu bıçakladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ocak 2011 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürbulak Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü emrinde Aday Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapan Ali KEMİK adlı memur, 09.01.2011 günü görevli olduğu Nizamiye Kapısında 5 kişilik bir grup tarafından (sigara kaçakçıları) bıçaklandı. Saldırıda görevli memur yüzünden bıçakla yaralanmış olup, acil bir şekilde Doğubayazıt devlet hastanesine kaldırılmış burada yapılan ilk müdahaleden sonra Ağrı devlet hastanesine sevk edilmiştir.

12-12 nöbet sisteminde görevini ifa eden memurun durumu iyi olmakla beraber kalıcı bir iz olma ihtimali de mevcuttur. Saldırıyı gerçekleştiren ekipten sadece bir kişi gözaltına alınmış olup, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiştir.

Gümrük Muhafaza Personeli Derneğinden yapılan açıklamada "Ülkemizde yazılı ve görsel tüm medyada Gümrük ile ilgili olumsuz haberler fazlasıyla yer bulmasına rağmen, özveriyle görevlerini yürüten personele yönelik alçakça saldırıların kamuoyunda yeterince yer bulmaması son derece düşündürücüdür Ülkemizin Sınır Kapılarında kendileri ve aileleri ağır koşullar altında yaşamak zorunda kalarak, onuru ve şerefi ile ülkesine hizmet etmeye çalışan Gümrük Muhafaza Amir ve Memurları ülkemizin ekonomik menfaatlerinin zarar görmemesi için gerektiğinde canlarını bile ortaya koymaktadırlar. Açıkça bilinmelidir ki gerçekleştirilen bu tür alçakça saldırılar, canları pahasına bile olsa, Gümrük Muhafaza Amir ve Memurlarının çalışma azmini ve hırsını asla engelleyemeyecektir. Son dönemde artan alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber