Diyanet'ten imama sınavda türkü söyletildiği iddiasına cevap

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2011 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Diyanet İşleri Başkanlığı, ?imama sınavda türkü söyletildiğine? ilişkin iddia ve ithamların gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığının tespit edildiğini bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde ?İmamlık Sınavında İbo'dan Söyle Dediler?, ?İmamlık Mülakatında Türkü Söylememi İstediler? ve ?İmamdan Türkü İstediler? başlıklarıyla yer alan haberler üzerine açıklama yapılması gereği duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, ?söz konusu haberlerde özetle vekil imamlık yapan Bingöl'ün sözleşmeli imam olmak için 27 Aralık 2010'da Erzurum'da yapılan mülakatta dini sorulara cevap verdiği halde sadece istenilen türküyü söyleyememesi sebebiyle 80 puan beklediği sınavdan 51.6 puan alarak başarısız sayıldığının belirtildiği? anlatıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

?Söz konusu sınav, 2003 yılından beri müftü ve vaizlerin hizmet içi eğitime tabi tutulduğu Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Eğitim Merkezi hocalarından oluşturulan bir komisyon tarafından yapılmıştır. Başkanlığımızca komisyon tutanaklarının ön incelemesi ve komisyon üyelerinden alınan bilgilerin değerlendirilmesi sonucu sınavın usulüne uygun olarak yapıldığı, Kur'an-ı Kerim (75 Puan) ve Fıkıh (25 puan) bilgilerinin ölçüldüğü, adı geçenin Kuran okuma ve ezberlerinin yetersiz (30-34 puan aralığı) olduğu görülmüş, iddia ve ithamların ise gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığı tespit edilmiştir. Mesleki bilginin ölçüldüğü bir mülakatta böyle anlamsız bir talebin tahayyül bile edilemeyeceğini kamuoyunun takdir edeceğine inanıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber