Polisliğe sadece imam hatip liseleri başvuramıyordu. Bu ayrım kalkıyor/ Video

Haber Giriş : 18 Ocak 2011 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti'li Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş ile Veysi Kaynak,, ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasını öngören yasa teklifi sundu.

POLİSLİK İÇİN LİSE AYRIMI KALKIYOR

ÖSYM teklifi, tüm lise ve dengi okul mezunlarının polis meslek yüksekokulları ile akademilere girebilmesine olanak sağlıyor. Mevcut düzenlemeye göre, ?genel lise, erkek teknik öğretim, kız teknik öğretim, ticaret ve turizm öğretimine bağlı okul' mezunları bu okullara girebiliyorlar. Teklifin gerekçesinde, bu düzenleme ile okul ve fakültelere girişte ?ayrımcılığa son verildiği' yer aldı.

Star

Ak Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na ÖSYM'nin yapısını değiştirmesi amacıyla sunulan kanun teklifinde İmam Hatip Lisesi ve Açıköğretim Lisesi mezunlarına da polis olabilmelerinin yolunu açacak bir düzenleme yer aldı.

Ak Parti Grup başkanvekilleri Bekir Bozdağ ve Mustafa Elitaş ile Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak tarafından sunulan kanun teklifiyle ÖSYM'nin yapısının değiştirilmesinin yanı sıra bazı kanun maddelerinde de değişiklik yapması öngörüldü.

ÖSYM'nin yapısını neredeyse bütünüyle değiştiren söz konusu kanun teklifiyle polis meslek yüksek okullarında okuma hakkı, ÖSYM tarafından düzenlenen üniversiteye giriş sınavlarında başarılı olan ?tüm lise ve dengi okul? mezunlarına verildi.

Polis Akademisi'ne bağlı Polis Meslek Yüksek Okulları'nda mevcut düzenlemeye göre genel lise, erkek ve kız teknik liseleri ile ticaret-turizm meslek liseleri mezunları okuma hakkına sahipken, kanun teklifinde söz konusu uygulama değiştirildi. İmam Hatip Lisesi, açıköğretim lisesi, sağlık meslek lisesi mezunlarına da polislik yolunu açabilecek yeni düzenleme Ak Parti tarafından ?Anayasa'daki eşitlik hakkı uyarınca? yapıldığı kaydedildi.

Milliyet
Bakan Çubukçu, imam hatip lisesi mezunlarına polis okullarının kapısını açan yasa teklifine destek verdi

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, imam hatip mezunlarının polis meslek yüksek okullarına girebilmesine ilişkin yasa teklifini desteklediğini belirterek, "İmam hatip liseleri de ortaöğretim sistemimizin bir parçası." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Turgut Özal Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ?Türkiye'nin Gelişiminde Turgut Özal'ın Rolü' konulu kompozisyon yarışması ödül törenine katıldı. Çubukçu, girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ?Polis okullarına imam hatiplilerin de girmesine ilişkin Meclis'te bir yasa teklifi verildi. Ne diyeceksiniz?? şeklindeki soru üzerine Çubukçu, "İmam hatip liseleri ortaöğretim sistemimizin bir parçası. İmam hatip liselerinde okuyan çocuklarımız da bu ülkenin çocukları. Dolayısı ile başından beri ben her zaman her çocuğun hayallerini gerçekleştirebileceği, her çocuğun istediği mesleği edinebileceği bir ülke hayal ediyoruz. Dolayısı ile onlara yönelik bu konuda ayrımcı bir tutum içinde olmamız beklenemez. Ben bu kanun teklifini destekliyorum. Gerçekten de doğru bir düzenleme olduğuna inanıyorum." diye konuştu.

CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber