Okulda dayak iddiasına soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ocak 2011 14:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muğla'nın Bayır Beldesi İlköğretim Okulu Müdürü M.Ş. (Mehmet Şahin) hakkında öğrencisi 14 yaşındaki S.A.'ya (Sercan Alkan) darp ve hakaret ettiği iddiasıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Bayır Beldesi İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi S.A., iddiaya göre, geçen 25 Kasım'da kömür taşımayı kabul etmediği için okul müdürü M.Ş. tarafından, "Isınacağız kömürü ben mi taşıyacağım" diyerek, dövüldü. Dudağı patlayan, sol el baş parmağının lifleri kopan S.A.'ya ailesi tarafından götürüldüğü Muğla Devlet Hastanesi'nde darp raporu verilip, tedavi edildi. Ancak ailesi çocuklarının okul yönetimiyle ters düşmemesi için şikayetçi olmadı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

S.A., ilk olaydan bir ay sonra bahçede oynarken okulun topunu yola kaçırdığı için müdür M.Ş., tarafından dövüldüğünü iddia etti. Son olarak geçen Salı günü okul müdürü M.Ş.'nin bir kız öğrencinin sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta mesaj atılarak taciz edilmesiyle ilgili olarak arkadaşları S.Ç. (Serdar Çilenger), F.T. (Faruk Topaloğlu) ve S.B. (Selami Bayındır) ile birlikte kendisini odasına çağırdığını belirterek, şunları söyledi:

"`Bu olayı sen yapmışsındır. Şerefsiz, haysiyetsiz, namussuz birisin' diyerek, hakaret etti. Beni duvara ve dolaplara çarpıp, bacağıma tekme attı. Müdürün ayakkabısın boyası patolonuma sürüldü. Bu sırada odada öğretmenlerden A.C. (Ayşe Can) ile A.Ö. (Arif Özgür) de vardı. Sonradan odaya gelen müdür yardımcısı da `Şerefsiz insan' diye bağırdı. Daha sonra müdür, kendi el yazımla, mesajı yazdığımı kabul ettiğime dair bir yazı istedi. Kabul etmeyince elimi zorla kıvırıp, başımı masaya vurdu. Bunun üzerine yazıyı yazmak zorunda kaldım."

S.A.'nın durumu anlattığı babası Süleyman ve annesi Beyhan A. (Alkan) Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarmaya giderek, okul müdürü M.Ş.'den şikayetçi oldu. Bunu üzerine savcılık soruşturma başlatırken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de okula müfettiş gönderdi.

DÖVEREK TOPLUMA KAZANDIRMAK İSTEMİŞ

İşçi emeklisi Süleyman A., okul müdürü M.Ş.'nin kendisinin ilkokuldan arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Yaşanan ilk olayın ardından kendisiyle görüşmeye gidip, oğluma neden dövdüğünü sordum. `Çocuğunuz çok haylaz. O'nu topluma kazandırmak için dövdüm" dedi. Bunun üzerine kendisine çocukların tekme, tokat dövülerek terbiye edilemeyeceğini söyleyip, bu defa şikayetçi olmayacağımı belirttim. Ayrılırken, kendisine telefon numaramı verip, bir sorun olduğunda bana haber vermesini istedim. Ancak, buna rağmen yine oğlumu döverek, topluma kazandırmaya çalışmış. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız" dedi.

DHA muhabirinin telefonla görüştüğü okul müdürü M.Ş., "Öğrenci hakkında çok sayıda şikayet var, çok yaramaz. Abartılacak bir durum yok. Beni, karalamaya çalışıyorlar" diyerek, kendini savundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber