SGK'dan şeker ölçüm çubukları açıklaması: Karar keyfi değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), diyabet hastalarının kullandığı şeker ölçüm çubuklarının ödenmesini öngören kararın kararın keyfi olmadığını vurguladı. Sigortalıların her türlü hizmete erişimini kolaylaştırmayı hedeflediğinin de altını çizdi.

Kurum, Danıştay kararının ardından böyle bir genelge yayınlamak durumunda kalındığını ifade etti.

SGK, şeker ölçüm çubukları bedellerinin ödeme yönteminin değiştirilmesi ve çubuk bedellerinin yoğun bürokratik işlemler süreci sonunda ödendiğine yönelik haberlerle ilgili açıklama yaptı. Kurumun vatandaşları mağdur etmesinin asla düşünülemeyeceği, sigortalıların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak için çalıştığı dile getirildi.

Şeker ölçüm çubuklarının temini hususunda karşılaşılan sorunların temelinde Danıştay 10. Hukuk Dairesinin 5 Kasım 2010 tarihinde verdiği yürütmeyi durdurma kararının yattığı kaydedildi. Mahkemenin verdiği bu karara bağlı olarak SGK'nın genelge yayınladığı belirtilerek, şu açıklama yapıldı:

"Danıştay tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararına kadar 2007 yılından bu yana eczanelerden temin edilmekte olan şeker ölçüm çubuklarının vatandaşlarca alımı mahkeme kararı sonrasında sıkıntıya girmiştir. Kurumumuz, Danıştay 10. Hukuk Dairesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararına gerekli itirazı yapmış ve idari olarak yapılması gereken çalışmalarına devam etmektedir. Yürütmesi durdurulan şeker ölçüm çubuğunun her bir adedi için ödenen tutara bugüne kadar medikal firmalar veya vatandaşlarımız tarafından herhangi bir itiraz olmamıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber