Başkomiserden Emniyet Müdür yardımcısına ölüm tehditli e-posta

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Ocak 2011 11:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinin on-line ihbar hattına Emniyet Müdür Yardımcısı'na yönelik ölüm tehdidi içeren elektronik posta gönderdiği öne sürülen Başkomiser S.T. (36) tutuklandı.

Olay, geçen hafta meydana geldi. Hafta başında Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün internet sitesinde bulunan on-line ihbar hattına elektronik posta gönderildi. Görevli memurların açtığı isimsiz gönderide bir emniyet müdür yardımcısı hakkında hakaret dolu ifadeler bulunduğu ve sonunda "Bir ay içerisinde bu müdürü Kanas suikast silahı ile alnının ortasından vurup öldüreceğim" yazıldığı görüldü. Memurların konuyu amirlerine aktarması ardından ölümle tehdit edilen Emniyet Müdür Yardımcısı şikayetçi oldu.

Cumhuriyet Savcısı'nın da bilgilendirilmesinin ardından başlatılan inceleme kapsamında bilgisayardaki IP numarası saptanan bilgisayarın bir internet kafede bulunduğu ve elektronik postanın buradan gönderildiği ortaya çıktı. İnternet kafeye giden polisler, buradaki güvenlik kamerası kayıtlarına el koyarak incelemeye başladı. Görüntülerde, elektronik postanın gönderildiği bilgisayarda oturan kişinin Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser S.T. olduğu belirlendi. İnternet kafede birkaç dakika kaldığı da saptanan S.T. grup amiri olarak görev yaptığı Şehitlik Polis Merkezi'nde gözaltına alındı.

Bir yıl önce memleketi Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya tayin olduktan sonra grup amiri olarak karakolda görevlendirildiği öğrenilen S.T.'nin sorgusunda, farklı şubelerde sivil olarak çalışmak için üstlerine başvurduğu ancak kabul edilmediğini söyleyerek, "Görev yerimin değiştirilmesini engellediği için emniyet müdür yardımcısının rahatsız olması için maili gönderdim" dediği belirtildi.

Başkomiser S.T. ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği adliyede, ölümle tehdit etmek suçundan tutuklandı. Şanlıurfa Cezaevi'ne konan Başkomiser S.T.'nin TCK 106'ıncı madde kapsamında 2-5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanabileceği kaydedildi.

Polis teşkilatında soğuk duş etkisi yaratan olayı doğrulayan Emniyet yetkilileri açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber