Devlet Denetleme raporu çifte sansürle yayınlandı!

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 09:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Cumhurbaşkanlığı'nın önceki gün kamuoyuna açıkladığı ve büyük yankı uyandıran BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası ile ilgili raporda, iki bölümün sansürlendiği ortaya çıktı.

star Devlet Denetleme Kurulu (DDK) tarafından yaklaşık bir yılda hazırlanan raporda yer alan isimlerin dışında sansürlenen iki bölüme ulaştı.

SİVİL RADARDA VAR ASKERİ DE YOK

Köşk tarafından sansürlenen rapordaki 40. tespitte, kaza anında kaza mahalinde başka hava araçlarının da uçtuğuna ilişkin bilgiler anlatılıyor. Bu bölümde, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen radar iz haritalarında, bu hava araçlarının yer almamasına dikkat çekiliyor. Raporda, sansürlenen kısım şöyle: ?Öte yandan söz konusu hava araçlarının sivil radarda bazı alanlarda gözüküp kaybolması nedeniyle irtifa ve güzergahları eldeki bilgilerle net olarak tespit edilememiştir. Sivil radarlarda görülen mezkur uçakların Genelkurmay Başkanlığı'nca gönderilen radar iz haritalarında yer almadıkları görülmüştür.? Raporda, sansürlenen ikinci kısım ise helikopterin pilotu İstektepe'nin sağlık durumuna ilişkin bilgilerden oluştuğu belirlendi.? HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber