Yoksul öğrencilerin dersane ayağına gidiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 13:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından desteklenen Sosyal Destek Projesi (SODES) ve Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ''Karanlıkta Kalanlara Bir Mum Yakalım'' projesinden faydalanan öğrencilerin velileriyle ilk toplantı yapıldı.

Maddi durumu yetersiz olduğu için dershaneye gidemeyen başarılı ilköğretim 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin kentte belirlenen devlet okullarında özel eğitim alması ve sınavlara hazırlanması amacıyla yürütülen proje çerçevesinde yetkililer, yaklaşık 100 öğrenci velisiyle projenin yürütüldüğü Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bir araya geldi.

Proje Koordinatörü Mehmet Gül'ün organize ettiği veli toplantısına, Iğdır Vali Yardımcısı Hacı Uzkuç, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir Aksoy, projelerden sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulselam Taluk, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Cemal Kuas, projede görev alan öğretmenler ve 100'e yakın öğrenci velisi katıldı.

Vali Yardımcısı Uzkuç, toplantıya katılan velilere gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek, ''Çocuklarınız bizler için çok önemli. Eğitimde başarıyı yakalamak için okul, veli ve öğretmen işbirliğinin önemli olduğunu belirtmeliyim. Her zaman geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için çalışmamız lazım. Çocuklarınızla ilgilenin, başarıyı yakalasınlar'' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Aksoy da projeden bu yıl 150 öğrencinin faydalandığını, ancak gelecek yıl projeden faydalanacak öğrenci sayısının daha da artacağını söyledi.

Konuşmaların ardından, öğrenci velileri ile proje koordinatörü ve görevli öğretmenler görüşerek öğrenciler hakkında bilgi aldı.

''Karanlıkta Kalanlara Bir Mum Yakalım'' projesi kapsamında, Iğdır merkez ve merkeze bağlı köy okullarından başarılı ama maddi durumu yetersiz 150 öğrenci seçilmiş, bu öğrencilere konu anlatımlı tüm ders kitapları, soru bankası ve yaprak testleri dağıtılmıştı. Öğrencilere ayrıca, hafta sonları bir koordinatör ve 6 eğitmen tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulunda çeşitli derslerde kurslar veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber