36 itfaiye eri alımı için, ilk 4 saat içinde 420 kişi başvuru yaptı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçe Belediyesi'ne alınacak olan 36 itfaiye eri için, ilk 4 saat içinde 420 kişi başvuru yaptı. Yarında devam edecek başvuruda toplam 2 bin kişinin müracaat etmesi bekleniyor. İlk başvuruda boylarını ölçüsü alınan ve kilolorı ölçülen adayların arasında çok sayıda mimar ve mühedisin olması dikkat çekti.

BOYLARININ ÖLÇÜSÜNÜ ALDILAR

Çorlu Belediye Başkanlığı, İtfaiye Müdürlüğü'ne KPSS sınavından enaz 70 puan almış 36 itfaiye eri alınacağını duyurdu. Bunun üzerine İstanbul başta olmak üzere, çeşitli kentlerden gelen çok sayıda kadın ve erkek, belediye önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sırayla içeriye giren adayların ilk olarak boyunun ölçüsü alındı ve kiloları ölçüldü. Ardından da getirdikleri evraklar İnsan Kaynakları Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi. İtfaiye eri olmak isteyenler arasında Bilgisayar, İnşaat ve Makine Mühendisleri ve mimarların olma ıda dikkat çekti. Mesai saatinin başladığı saat 08.00'dan öğle saatine kadar olan 4 saat içinde başvuru sayısı 420'ye ulaştı. Bu sayının gün içinde 750'ye, yarında 2 bine kadar çıkması bekleniyor.

2 gün sürücek olan başvuruların sonuda yaklaşık 2 bin kişinin müracaat etmesinin beklendiğini belirten CHP'li Belediye Bbaşkanı Ünal Baysan, 'Belediyemizin İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 36 memur alacağız. Bunun için açmış olduğumuz başvuruların ilk gününde sayının yüksek olması ve gelen başvuruların içinde çoğunluğun mühendislerin oluşturduğu gördüm. Buda ülkedeki işsiz krizinin ne boyutlarda olduğu göstermektedir.'dedi.

İtfaiye eri olmak isteyenlerin yarın mesai bitimine kadar başvurularını Çorlu Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü'ne teslim edebilecekleri bildirildi. Başvuru evrakları daha sonra sınav komisyonuna teslim edilecek. Komisyonda en yüksek puan alanları 17 Şubat tarihinde yapılacak olan mülakata çağıracak. Mülakatı geçen ve en yüksek puanı alan 36 kişi de işe alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber