İstanbul cinayet büro amirliği baştan aşağı yenilendi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nün Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü binasında bulunan Cinayet Büro Amirliği, yaklaşık 5 ay süren tadilatın ardından fiziki ve teknik olarak yenilendi. 12 bin metre kablo kullanılan tadilat sırasında tüm camlarda kurşun geçirmez olarak yapıldı. Büroda bulunan odalar 24 saat kayıt yapan kameralarla donatıldı. Teknolojinin en son yeniliklerinden faydanılan büroda il dışına görev için giden dedektiflerin bir şifre ile cinayet büro amirliğinin arşivine girip araştırma yapmasına imkan veriliyor. Kullanılan sistemler sayesinde Cinayet Büro Amirliği yüzde 40 daha az elektrik enerjisi tüketiyor.

Cinayet Büro Amirliği , fiziki ve teknik olarak yenilenen birimleri ile hizmet vermeye başladı. Devlet ve vatandaş işbirliği ile yapılan tadilat çalışmalarının bitiminin ardından bugün düzenlenen açılış törenine Asayiş Şube Müdürlüğü'nden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Tekin Akdoğan, Asayiş Şube Müdürü Yener Ültügül, Asayiş şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları ile daha önce cinayet büro amirliğinde çalışmış emekli polis memurları katıldı.

BAŞARI ORANI YÜZDE 97

Yenilenen cinayet büro amirliğinin açılışında konuşan Asayiş Şube Müdür yardımcısı Ali Tuna Çoşkun ?Yapılan çalışma ile büromuz fiziki ve teknik olarak yeni ve modern donanımlarına kavuşmuştur. 150 personelle görev yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği 2010 yılında ise meydana gelen 256 öldürme vakasının 244'ü çözmüştür. Cinayet olaylarında çözülme oranı yüzde 97'ye çıkmıştır. Yenilenen teknik ve fiziki olanaklarla bu başarı sürdürülecektir? dedi.

24 SAAT TAKİP EDİLİCEK

Cinayet Büro Amiri Fahrettin Gönbe de yapılan tadilatla büronun tüm fiziki ve teknik ihtiyaçları karşılayacak şekilde kanun ve nizamlara uygun bir şekilde düzenlendiğini ifade ederek, ?Yenilenen haliyle büromuzun teşhis ve mülakat odası, nezarethaneleri, avukat görüşme ve ifade alma odaları daha iyi hale getirilmiştir. Büromuzun tüm birimleri ve nezarethaneleri 24 saat kamera ile takip edilip, kaydedilecek şekilde yeniden düzenlenmiştir? şeklinde konuştu.

BEYAZ RENKLİ SORGU ODASI

Öte yandan yenilenen büro tamamen beyaz renkte dizayn edilmiş teşhis ve sorgu odası ile dikkat çekti. Bugüne kadar koyu renkte boyanmış duvarlarda, tepeden sallanan bir lamba ve eski bir masa olacak şekilde dizayn edilen bu odalar Türkiye'de ilk defa tamamen beyaz olarak yapıldı. Sorgu ve teşhis odasında iyiliğin ve saflığın timsali olan beyaz rengin kullanılmasının yapılan incelemelerde suçlunun, suçunu itiraf etmesini kolaylaştırdığı öğrenildi.

13 BİN METRE KABLO DÖŞENDİ

Cinayet Büro Amirliği'nin yenilenmesinde bilgisayar ve elektronik eşyalar içinde toplam 13 bin metre kablo kullanıldı. Tüm odalar ve koridor 24 saat kayıt yapan kameralar tarafından donatıldı. Çalışan personelin parmak izini bir cihaza okutarak girdiği yeni büroda, odalardaki tek tek bilgisayarlar yerine, binanın ortasında bulunan bir server bilgisayarı kullanan bilgisayar sistemi kullanıldı. Yeni sistemde kullanıcı ve parola giren cinayet büro amirliği personelinin eski yapılmış tahkikatlarla ilgili bilgilere kolayca ulaşabildiği öğrenildi. Hatta il dışına görev amacıyla giden personelin şifresini kullanarak dışardan bu sisteme girip araştırma yapabildiği belirtildi. Yeni cinayet büro amirliğinde uygunan sistemlerle elektrik enerjisinden de yüzde 40 tasarruf sağlandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber