Okulda kalmak isteyen öğretmenler karakolluk oldu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunay YAZICI

DENİZLİ'nin Çivril İlçesi'nde Mesleki Eğitim Merkezi'nde öğretmenlik yapan 2 eğitimci okulda yatınca müdürün şikayetiyle karakolluk oldu. Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, "Fedakar öğretmenler, adi bir suçluymuş gibi polis tarafından karakola götürülüp, ifadeleri alındı. Olayı şiddetle kınıyoruz" dedi.

Çivril Mesleki Eğitim Merkezi'nin Motor Bölümü'nde öğretmenlik yapan D.P ile İ.K., okul müdürü M.Ç.'nin şikayeti üzerine karakolluk oldu. Denizli kent merkezinde ikamet eden iki öğretmen, Denizli- Çivril arası 96 kilometre olduğundan, sınav döneminde zamanlarının çoğunu yolda harcamama adına okula 2 çek yat alarak küçük bir odada kalmaya başladı. 24 Ocak Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında 2 öğretmen okuldaki odalarında öğrencilerin yazılı kağıtlarını okurken, polis ekibi geldi. Polisler, öğretmenlere "Hakkınızda şikayet var. Bizimle polis karakoluna geleceksiniz" dedi.

Şaşıran 2 öğretmen, polisler tarafından önce Çivril Devlet Hastanesi'ne götürüldü, burada kendilerine sağlam raporu verildikten sonra, karakola götürülerek ifadeleri alındı. Ardından 2 öğretmen polisler tarafından yeniden okula bırakıldı. Öğretmenler, geceyi okulda geçirdikten sonra bir daha okulda konaklayamadı. Öğretmenler D.P. ile İ.K.'nın okulda konaklama izni alabilmek için iki hafta önce okul yönetimine yazılı başvuruda bulunduğu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu talebe 25 Ocak Salı günü "Öğretmenler okulda konaklayamaz" yanıtını verdiği öğrenildi. Okul Müdürü M.Ç. olayla ilgili açıklama yapmadı.

Eğitim-İş Şube Başkanı Osman Kandemir ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Karakola götürülen öğretmen arkadaşlarımız polisler tarafından iyi ağırlanmış. Okul müdürünün tutumuna anlam veremedik. Öğretmenler Denizli merkezde oturduğu için sınav dönemi okulda kalmaya başlamışlar. Okulda kalmak için yazılı izin başvurusunda bulundular. Okul müdürü, sözlü olarak öğretmenlerin okulda kalabileceğini söylemiş. Öğretmenler de okulda kalarak hem öğrencilerine daha fazla zaman ayırma hem de sınav sonuçlarını daha iyi değerlendirmek istemişler. Emniyet görevlileri şikayet üzerine görevlerini yapmak için okula gelerek, öğretmenleri adi bir suçlu gibi okuldan alarak hastaneye ve polis merkezine götürerek ifadelerini almıştır. Bir eğitimci olarak bu olay bizi derinden yaralamıştır. Bu olay kutsal öğretmenlik mesleğine ağır bir yaradır. Olmayan bir suçtan eğitimcilerin hastanelerde adi suçlular gibi halkın önünde küçük düşürülmesini şiddetle kınıyoruz" dedi.

Öğretmenlerden D.P.'nin, okul müdürü M.Ç.'nin kendisine ağır hakarette bulunması nedeniyle Çivril Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunduğu, olayla ilgili Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber