Benzinde promosyon yasağı kartla delindi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Şubat 2011 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

EPDK'nın, akaryakıt şirketlerine getirdiği promosyon yasağı dün başladı. Şirketler de promosyon dağıtmanın yolunu müşteri kartlarıyla buldu

HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), akaryakıt istasyonlarında ?tencere tava' gibi promosyon uygulamasına son verilmesine ilişkin kararı dün yürürlüğe girdi. Akaryakıt şirketleri, promosyon yasağını, ?müşteri kartları' ile deldi. Tencere ve tavalar bu kez yasak kapsamına alınmayan müşteri kartları ile dağıtılıyor. EPDK'nın, akaryakıt istasyonlarında promosyon uygulamasına son verilmesine yönelik kararında, akaryakıt şirketlerinin müşteri kartı vermesine yasak getirilmemişti. Söz konusu müşteri kartı her akaryakıt alımında müşterilere belirli puan veriliyor. Müşteriler de, toplanan puanlarla, tencere, tava başta olmak üzere, futbol topundan beyaz eşyaya kadar birçok ürün alabiliyor. Promosyon yasağının başlaması ile birlikte tüm akaryakıt şirketleri, müşteriye kart verilmesi uygulaması başlattı. Böylece, akaryakıt şirketleri arasındaki promosyon yarışı şimdi de, müşteri kartları üzerinden yürütülmeye başladı.

PUANA YÜKLENECEKLER

Akaryakıt dağıtım şirketlerinin tamamı, şu anda müşterilerine kart veriyor. Bu kartlarda, akaryakıt, madeni yağ ve otogaz alımlarında belirli puanlar toplanıyor. Örneğin, 15 litrelik akaryakıt alımında şirket, karta 30 puan yüklüyor. Müşteri karttaki puan ile hediye kataloğundan ürünler seçebiliyor. EPDK kaynakları, müşteri kartları ile bir yasağın bulunmadığını bu nedenle, akaryakıttaki promosyon savaşının bir anlamda kartlara kaydığını kaydettiler. Bazı firmaların ise EPDK'nın kararı doğrultusunda müşteri kartlarından, ürün dağıtımına son verme kararı almaya başladığı belirtildi.

Akaryakıtta dünden itibaren promosyon yasağı başladı. Ancak şirketler internet sitelerinden kartlarına yaptığı promosyonları tanıtmaya devam ediyor.

EPDK indirimin takipçisi olacak

EPDK Başkanı Hasan Köktaş, promosyonların kaldırılmasına ilişkin kararın ardından yaptığı açıklamada, akaryakıt şirketlerinin promosyon yerine akaryakıt fiyatlarında indirime gitmesi gerektiğini belirterek, 100 liralık akaryakıtta 3 litrelik yakıtın bedava verilmesi gerektiğini belirtmişti. EPDK, bu karar çerçevesinde, akaryakıt şirketlerinin bugünden itibaren, promosyonun kaldırılmasından doğan indirimi fiyatlara yansıtıp yansıtmayacağını takibe aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber