ÇOMU rektör adayına dubleks suçlama

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 02 Şubat 2011 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÇOMÜ rektör adayı Prof. Tekinay, müdürlüğünü yürüttüğü Biga MYO'da daha önce dubleks ev satın almak ve 30 bin TL borçlu olduğu firmaya ihale vermekle suçlanıyor

YAKUP BULUT ANKARA

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Adem Tekinay'ın ,başkanlığını yaptığı üniversite ihale komisyonunda ihale verdiği inşaat firmasından konut aldığı ve firmaya 30 bin TL borçlu olduğu ortaya çıktı. Tekinay'ın ihalesini imzaladığı inşaat firması ile ?özel' alışverişi, YÖK Başkanlığı'na yapılan ihbarla ortaya çıktı.

DUBLEKS KONUT İHBAR EDİLDİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a ulaşan ihbar mektubunda, Tekinay'ın 1.12.2008'de Ak-is Yapı adlı şirketten eşi üzerine dubleks bir daire aldığı ve başkanlık ettiği ihale komisyonunda üniversitenin bir inşaat ihalesinin 16.6.2009'da aynı şirkete verildiği belirtildi. Mektupta firmanın komisyona sunduğu iş bitirme belgesinin usulsüz düzenlendiği, yapı kullanma izin belgesi, bedel içeren noter onaylı sözleşmesinin, iş yeri bildirgesinin ve fatura örneklerinin eksik olduğu ileri sürüldü.

TAPU KAYDI DOĞRULADI

YÖK'e gönderilen ihbarda, Tekinay'ın söz konusu şirketten konut aldığını gösteren belgeler de yer aldı. Tapu kayıtlarına göre, Adem Tekinay'ın eşi Çanakkale merkez Barbaros Mahallesi'nde 413 metrekarelik dubleks bir daireyi Ak-is Yapı'dan 1.12.2008'de satın aldı. 418 bin 900 TL'ye Ak-İs Yapı'ya verilen İhale Komisyon karar tutanağı da YÖK'e iletildi.

?VERMESEM SIKINTI OLURDU?

Firmanın ekonomik durumu iyi olmadığı için kendisine sattığı dubleks konutu tamamlayamadığını söyleyen Tekinay, ?Evimi alırken tapusunda ipotek bile çıktı. Beni çok mağdur ettiler. Onun için 30 bin TL'yi artık onlar da istemiyor. Bana sıkıntı oluşturmaz diye düşünüyorum. Ben ne yaptığımı biliyorum. Konut alırken sorun yaşadığım kimseye ihaleyi vermemiş olsaydım sıkıntı oldurdu, duygusal davranmış olurdum? diye konuştu.

ÇOMÜ'YE REKTÖR ADAYI OLDU

Kısa bir süre sonra yapılacak seçimlerde rektörlüğe aday olmak için MYO Müdürlüğü'nden ayrıldığını söyleyen Tekinay, ?Şirketin iş bitirme belgesinin olup olmadığını tespit etmek belediyenin görevi. En düşük teklifi veren şirkete ihale verdik. Şahsi kusurum olmadığını düşünüyorum? dedi. İhalelerden çok fazla anlamadıklarını da ifade eden Tekinay, ?Rektör yazar, Yapı İşleri ?doğrudur' derse biz imzalarız? şeklinde konuştu.

?ETİK OLMADIĞINI DÜŞÜNEMEDİK'

? Söz konusu ihale ile ilgili ulaştığımız Prof. Tekinay, ihale verdikleri şirketten ihaleden 1 yıl önce konut aldığını doğruladı. Tekinay, ?Borcunuz olan firmaya ihale vermeniz etik mi?? sorumuza , ?Hocam onu düşünemedik ya...? diye yanıt verdi. Konut alırken yazılı bir sözleşme yapmadığını belirten Tekinay, şirkete daha önce 100 bin TL ödediği halde konutu tamamlamadıkları için 30 bin TL borcu ödemeyeceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber