Turkcell Akademi'den 2 bin işsize ekmek kapısı umudu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2011 16:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Turkcell Akademi ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) 12 ilde 2 bin gence istihdam kapısı açacak mesleki eğitim verecek. Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar Turkcell bayileri, satış kanalları ve çağrı merkezlerinde görev alacak.

Turkcell ve İŞKUR işbirliğinin Türkiye'ye kattığı değer anlatıldığı basın toplantısında istihdam projesinin detayları da açıklandı. Ankara'da yapılan toplantıya İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan ve Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş katıldı.

Özel sektör ve kamunun ortaklığına iyi bir örnek olarak görülen istihdam projesi çerçevesinde 12 ayrı ilde 2 bini aşkın gencin eğitimi akademisyenler ve uzmanlar tarafından verilecek. Perakende sektörüne yönelik programlar Ege Üniversitesi ve Turkcell Akademi Eğitmenleri tarafından İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Bursa, Samsun, Adana, Trabzon, Kocaeli illerinde yürütülecek. Çağrı Merkezi sektörüne yönelik eğitimler de Atatürk Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Global Bilgi Turkcell Akademi Eğitmenleri tarafından İstanbul, İzmir, Erzurum, Diyarbakır, Ankara ve Eskişehir illerinde verilecek. İŞKUR'la tertip edilen eğitimi tamamlayan gençler, Turkcell ekosisteminde istihdam edilecek

Eğitimlere İŞKUR'a kayıtlı 21-35 yaşları arasında lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylar katılabilecek. 120 ila 272 saat arasında farklı uzmanlıklara yönelik düzenlenmiş eğitimleri tamamlayan kişiler Turkcell bayi, satış kanalları ve çağrı merkezlerinde istihdam edilecek.

Turkcell İş Destek Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'de işsizliğin ötesinde mesleksizlik sorunu olduğunu ve bu sebeple fırsat olan alanlarda gençleri meslek sahibi yapıp, kalifiye elemanlar olarak iş hayatına katmak gerektiğini belirtti. Kocabaş, ?Turkcell olarak geçen yıl İŞKUR ile çok önemli bir projeye imza attık. Perakende ve çağrı merkezi sektöründe İŞKUR desteğiyle eğitim verdiğimiz 1.600 gencimizin, binden fazlasına istihdam sunduk. Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olarak, istihdama katkı sağlayan, mesleki gelişim programlarına devam ederek öncülüğümüzü sürdürüp, iş dünyası, kamu, üniversite üçgeninde bağlayıcı, güçlendirici rolümüze bu yıl da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber