Türkiye'nin ilk hızlı tren garı hazır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2011 15:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin ilk Yüksek Hızlı Tren garı olan Polatlı Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nın açılışını Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yapacak. Bakan Yıldırım, gar açılışına Ankara'dan Yüksek Hızlı Tren ile gelecek.

2008 yılında yapımına başlanan ve 2 yılda tamamlanan Polatlı YHT Garı 16 Şubat Çarşamba günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımı ile açılacak. Tren, ilk olarak Ankara-Eskişehir arasında yolcu taşıması yapacak. Ankara-Konya Yüksek Hızlı Tren test sürüşleri tamamlandığında ise Ankara-Konya arasında da yolcu taşımaya başlayacak. Polatlı Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılışı ile birlikte Ankara-Polatlı arası ile Polatlı Eskişehir arası 42 dakikaya düşecek.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik düzenlediği basın toplantısı ile Polatlı Yüksek Hızlı Tren Garı'nın açılışını 16 Şubat Çarşamba günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yapacağını söyledi. Çelik, "Yüksek Hızlı Tren Polatlı'dan yolcu almaya, indirmeye, bindirmeye başlayacak. Öncelikle bu projenin salt bir yolcu taşıma projesi olmadığını onun ötesinde, Polatlı'nın geleceği açısından, vizyonu açısından, Polatlı'nın hem ülkemizle hem de dünya ile bağlantısı güçlendirme bakımından hız devrinde, hız çağında bu hızı Polatlı'nın bu istasyonla yakalaması bakımından son derece önemli görüyoruz. Yüksek Hızlı Tren istasyonun Polatlı'daki garı demir yollarımızın yapmış olduğu ilk istasyon olma vasfını taşıyor. Ankara ve Eskişehir illerinde mevcut tren garları kullanılıyor. Polatlı'ya ilk kez istasyon yapıldı. Hem Ankara yönüne, hem de Eskişehir yönüne günde 4 defa yolcu alımı yapacak. Yaklaşık üç ay içerisinde Konya test sürüşleri tamamlandıktan sonra Ankara-Konya hattına çalışan hızlı tren de Polatlı'da yolcu alımı yapacak. Yola yüksek hızlı tren ile devam edeceğiz." diye konuştu.

BELEDİYE ÜCRETSİZ SERVİS HİZMETİ VERECEK

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, ilk bir ay belediye olarak Polatlı hızlı tren garına, Necip Fazıl Kısakürek Parkı'nda bulunan dolmuş durağından tren gidiş ve dönüş saatlerine göre ücretsiz servis kaldıracaklarını söyledi. Çelik, "Toplu taşıma konusunda gerekli çalışmaları yaptık. Daha sonra taşımacılık işini Özel Halk Otobüslerine devreceğiz." dedi.

Yüksek Hızlı Trenin bilet fiyatları konusunda herhangi bir miktarın belirlenmediği belirten Başkan Çelik, Polatlı Yüksek Hızlı Tren Garı'nın otopark ve yol düzenlemesini tamamladıklarını, çevre düzenlemesi çalışmalarının ise bahar ayında yapılacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber