9 bin 850 baş polis geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Şubat 2011 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Atalay, işkencenin sıfırlandığına dikkat çekerek, ?Kol kırılır yen içinde kalır devri bitti? dedi. Polislere yeni kadro ve açıköğretimle lisans müjdesi de verdi

? İl emniyet müdürleri değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, önemli mesajlar verdi. İşkencenin sıfırlandığına dikkat çeken Atalay, hak ve özgürlükleri kısıtlayan değil teminat altına alan bir kurum olmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, ?Devrim diyebileceğim bir dönemi geçirdik? dedi.

YANLIŞ YAPANI KORUMAYIN

Polislerin askerlik sorununun kendi döneminde çözülmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Atalay, kanun yayınlanmasından sonra çok sayıda polisin terhis olacağını ve sadece İstanbul'da bin 600 polisin terhis olacağını kaydetti. Polisin imajının güçlenmesinden memnuniyet duyduğunu ifade eden Atalay, vatandaş ile daha iyi ilişkinin polise birşey kaybettirmeyeceğini söyledi. Yanlış ve keyfilik içinde olanları teşkilatta barındırmayacaklarını vurgulayan Atalay, ?kol kırılır yen içinde kalır' anlayışının asla teşkilatta olmayacağını belirtti. Atalay, ?Birkaç kişiyi koruyacağız diye teşkilatın imajını yok edersiniz. İmajı kazanmak zor, yanlış bir tutum imajı kaybettirir. Çevik kuvvetin toplumsal olaylardaki tutumu, polisin imajında belirleyici oluyor. Oralara daha çok genç arkadaşlar gidiyor. Oradaki eğitim önem taşıyor, bunu hatırlatmış oluyorum? dedi.

YENİ SEÇİM KANUNUNA İYİ ÇALIŞIN

12 Haziran'da genel seçimlerin yapılacağını ama henüz Meclis'in bir karar almadığını dile getiren Atalay, seçim güvenliği çalışmalarına şimdiden başlanmasını istedi. Yeni Seçim Kanunu'nun polisin hak ve yetkilerini artırdığına vurgu yapan Atalay, polis müdürlerinden kanunu iyi çalışmalarını ve uygulamalarını istedi. ? ZAFER KÜTÜK

AÇIK ÖĞRETİMLE LİSANS HAKKI

Okul çevresinde sivil personelin artırılması talimatını veren Beşir Atalay, bazı büyük şehirler dışında okul çevrelerindeki uyuşturucu satışlarının sonlandırıldığını söyledi. 9 bin 850 baş polis kadrosu verildiğini açıklayan Atalay, 5 Mart 2011 tarihinde sınav yapılacağını ve 10 bin polisin daha amir konumuna geçeceğini belirtti. Atatürk Üniversitesi ile bakanlık olarak bir protokol imzalamak üzere olduklarını açıklayan Atalay, bu protokolle 2 yıllık ön lisans mezunu polislerin açık öğretimle lisans eğitimi alabileceklerini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber