Sapanca Belediye Başkanı için 3 yıl hapis istemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Şubat 2011 17:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya'nın Sapanca İlçesi Belediye Meclisi'nin CHP ve MHP'li üyelerinin, Marmaray Projesi kazı çalışması sırasında çıkartılan 4 bin kamyon harfiyatı Sapanca Gölü'ne döntürdüğünü öne sürmeleri üzerine hakkında 'Görevini kötüye kullanmak' suçundan dava açılan Sapanca Belediye Başkanı AK Parti'li İbrahim Uslu'nun 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün başlanan dava, Sapanca Belediye meclis üyeleri MHP'li Hüseyin Mercan, Aslıhan Tutucu Topaloğlu, CHP'li Levent Reşat Erdoğan Erfiliz Belat, Mustafa Cebeci'nin Marmaray kazısından çıkartılan 4 bin kamyon dolusu harfiyatın Kırkpınar Mahallesi Kuruçay Mevkii'nde Sapanca Gölü'ne boşaltılıp dolgu yapıldığını iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığına yaptıkları suç duyurusu yapmaları üzerine açıldı. İçişleri Bakanlığı, önce Belediye Başkanı Uslu hakkında soruşturmaya izin vermedi. Meclis üyeleri Danıştay'a itirazda bulundu. Danıştay da belediye başkanının yargılanması yönünde karar verince dava açıldı.

Davaya Belediye Başkanı Uslu, şikayetçi olan belediye meclis üyeleri MHP'li Hüseyin Mercan, Aslıhan Tutucu Topaloğlu, CHP'li Levent Reşat Erdoğan Erfiliz Belat, Mustafa Cebeci ile diğer meclis üyeleri katıldı. Duruşma ifade veren Belediye Başkanı İbrahim Uslu, iddiaları kabul etmedi. Uslu, iddia edildiği gibi göle dolgu yapmadıklarını savunurken şöyle dedi:

"ADASU'nun talebi üzerine kollektöre ulaşan servis yolu yaptık. Ancak, servis yolunun uzunluğunu net olarak hatırlamıyorum. Kollektör hattı üzerinde bakım ve onarım çalışması yapılması için servis yolu gerektiğini bu hat Sapanca Gölü kıyı şeridinden geçtiği için de tesviye yapmak suretiyle istenen servis yolu ADASU ile birlikte yaptık. Aynı yere bizim irademiz ve bilgimiz dışında insaat malzemeleri dökmüşler."

Meclis üyeleri ise hafriyat dökülürken çekilmiş görüntülerin mahkemeye kanıt olarak sunulduğunu hatırlattı. Duruşmada ifade veren MHP'li Belediye Meclis üyesi Hüseyin Mercan'ın, halktan para karşılığında gölün doldurulmasına izin verildiğini duyduğunu anlatırken, "Dökülen harfiyatın İstanbul'dan getirilerek gece vakti göl kenarına döküldüğünü gördük' sözlerine Belediye Başkanı Uslu tepki gösterdi. Uslu "Oraya para karşılığında göz yumdugumuzu ispat etmelerini kimlerden duyduklarını söylemelerin bekliyorum. Ayrıca benim para aldığımı da iddia ediyorlarsa bunu da ispat etsinler. Harfiyatın Marmaray inşaatından getirildiğini iddia ettiler. Bunu da ispat etsinler" dedi.

Mahkeme heyeti, Marmaray'dan getirilen harfiyatın döküldüğü öne sürülen bölgede inşaat, çevre, jeoloji mühendisleri ve fen görevlilerininde hazır bulunduğu bir bilirkişi incelemesi yapılmasına karar vererek davayı 28 Nisan'a ertelendi.

Duruşma sonrasında adliyeden ayrılan Belediye Başkanı İbrahim Uslu adliye önünde gazetecilere açıklama yaparken hakkında suç duyurusunda bulunan ve rüşvet aldıklarını öne süren Belediye Meclis üyeleri için "Onları çekin. Rüşvet almayı onlar iyi becerirler. Gümrükte kac lira rüsvet almışlar onları yazın beni degil. Biz onları daha beceremedik. Alnımızın teriyle geçinmeye çalışıyoruz" diye bağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber