Beyin ölümü gerçekleşen Işılay öğretmen 4 kişiye hayat verecek/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Şubat 2011 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DÜZCE'de trafik kazasında yaralanması nedeniyle 21 gündür yaşam mücadelesi veren beden eğitimi öğretmeni 32 yaşındaki Işılay Şahinoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organ bağışına karar vermesi üzerine alınan kalp, karaciğer ve böbrekleri 4 hasta için yaşam umudu oldu.

18 Ocak tarihinde, Yığılca'nın Hecinler Köyü'nde meydana gelen kazada, öğretmen arkadaşının kullandığı otomobilin kamyona çarpması sonucu Yığılca Gazi İlköğretim Okulu'nda görevli beden eğitimi öğretmeni Işılay Şahinoğlu ağır yaralandı. Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde 21 gündür yaşam mücadelesi veren Işılay Şahinoğlu'nun beyin ölümü gerçekleşti. Işılay Şahinoğlu'nun babası Selim Şahinoğlu organ bağışına karar verdi. Düzce'de ilk organ bağışının gerçekleşmesi üzerine Bursa Bölge Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ve ardından da Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi ile temasa geçilerek gerekli izinler alındı.

DOKTORLAR 2 HELİKOPTERLE GELDİ

Organları alacak olan doktorlar Sağlık Bakanlığı'na ait 2 tane 112 Acil helikopteri ile bu sabah Düzce'ye doğru yola çıktı. Bir helikopter 18 Temmuz Stadyumu'na inerken, diğer helikopter ise sis nedeniyle Gümüşova İlçesi'nde Tem Otoyolu kenarında bulunan bulunan bir mobilya fabrikasının sahasına zorunlu iniş yaptı. Doktorlar ambulansla alınarak Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirildi. Havanın açmasıyla birlikte fabrikanın bahçesinden havalanan helikopter stadyuma indi. Operasyonla Işılay Şahinoğlu'ndan alınan kalp ve karaciğer özel kaplara konularak ambulansla stadyuma getirildi. Organların bulunduğu kaplar helikoptere konularak İstanbul'a götürüldü. Böbrekler ise helikopterle Bursa'ya götürülecek.

Düzce Üniversitesi Organ Nakil Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, operasyonla alınan kalbin Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğerin Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Uygulama Hastanesi'ne, böbreklerin ise Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderileceği bildirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber