Başbakanlık kapı kapı dolaşacak

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Şubat 2011 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAHYA BOSTAN

Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan Aile Eğitim Programı kapsamında aile bireyleri medya, iletişim, ekonomi, sağlık, haklar, hukuk, demokrasi ve hatta cinsel konularda eğitilecek

Küreselleşme ve iletişim teknolojilerinin gelişmesiyle dünya genelinde ortaya çıkan sosyolojik devrim aile kurumunu da etkileyince Başbakanlık kolları sıvayarak Türkiye çapında dev bir proje başlattı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 9 Şubat'ta Aile Eğitim Programı için düğmeye basıldı. Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'na bağlı Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (ASAGEM) tarafından yürütülecek proje ailenin korunmasını amaçlıyor, aile bireylerinin medya, iletişim, ekonomi, sağlık, haklar, hukuk, demokrasi ve hatta cinsel konularda eğitilmesini öngörüyor. Program çerçevesinde 251 parça eğitim-öğretim materyali geliştirildi. İlk aşamada 8 büyük ilde uygulanacak programın pilot çalışması Ankara'da, Erdoğan'ın ilçesi Keçiören'de başlatıldı. İzlenen stratejiye göre, birinci aşamada üniversite mezunu olan eğitimciler programdaki tüm eğitim konularına ilişkin Genel Müdürlük uzmanlarınca eğitilecek. Daha sonra eğitimciler önce 8 büyük ilde daha sonra 81 il ve ilçe merkezlerinde 2 yıl süreli bir çalışma yapacak.

CİNSEL EĞİTİM DE VAR

İçeriği çok geniş tutulan programla, ailelere 5 ana kategoriye bağlı onlarca alt kategori ile geniş bir eğitim yelpazesi sunulacak. Ailelere bütçe ve kaynak yönetimi, finansal okur yazarlık, kişi hakları, aile hukuku, enerji tasarrufu, sağlıklı yaşama ve hastalıktan korunma, üreme sağlığı ve sağlıklı cinsel hayat, ilk yardım gibi konularda eğitim verilecek. Başbakanlık'ın eğitim programında ailelerin medya eğitimi özel bir yer tutacak. Ailelere, medya içeriğini analiz edebilme ve eleştirel değerlendirebilme teknikleri gösterilecek. Başbakanlık "Yalnızca size gösterileni değil, gösterilmeyeni de anlamak için..." sloganını kullanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber