Bitlis'in ölümünde yeni iddia: Uçağın yakıt deposu boşaltıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2011 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis'in ölümüyle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Bitlis'in uçağı, 17 Şubat 1993 günü Ankara'dan Diyarbakır'a giderken, kalkışından sadece 6 dakika sonra şüpheli bir şekilde düşmüş ve komutan kazada hayatını kaybetmişti.

Olaya tanıklık eden bir MİT mensubu, Bitlis'in uçağının yakıt deposuna uçuş gecesi kimliği belirsiz kişilerce müdahale edildiğini, havada yakıtsız kaldığı için uçağın düştüğünü ileri sürdü.

TRT Haber'de 'Faili Meçhul' programında Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis dosyası açıldı. Programda başta Eşref Bitlis'in oğlu Tarık Bitlis olmak üzere; uçağın sabotaj sonucu düştüğü kanaatine varan bilirkişi heyetindeki Ahmet Yüksel Özemre ve diğer tanıklar uçağın düşüşünün perde arkasını anlattı. Buna göre, Bitlis'in bindiği "Beechcraft 200 Süper King Air" tipi uçağın düştüğü ve komutanın şehit olduğu haberi geldiğinde Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, bir heyetle öğle yemeğindeydi. Hikmet Çetin'in ağzından şu cümle döküldü: "Geleceğin Genelkurmay başkanı öldü." Heyette bulunan kişilerden biri ise şunları söyledi: "Kürt meselesini çözecek komutan öldü."

Ayrıca programda, tanıklık yapan bir MİT mensubunun sözlerine de yer veriliyor. MİT mensubu, Orgeneral Bitlis'in uçağının yakıt deposuna uçuş gecesi kimliği belirsiz kişilerce müdahale edildiğini, uçağın havada yakıtsız kaldığı için düştüğünü iddia ediyor.

Orgeneral Eşref Bitlis'in 1990'da Jandarma genel komutanı olmasını sağlayan kararnamenin altında ise Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın imzası var. Bitlis ve Özal, defalarca başbaşa görüşüp terörü bitirmenin çarelerini konuşmuşlardı. Özal ve Bitlis'e göre; her şeye rağmen Güneydoğu'nun ateşini düşürecek şey, demokratik yapıyı güçlendirme yolunda atılacak adımlardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber