4/C'linin de, aile yardımı ödeneğinden yararlandırılması istendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Şubat 2011 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen, sözleşmeli personele Torba Yasa ile tanınan aile yardımı hakkından 4/C'lilerin de yararlanması talebiyle Maliye Bakanlığı'na başvurdu

ANKARA-Kadrolu memurların yararlandığı 113 TL'lik aile yardımı hakkı Torba Yasa ile sözleşmeli personele de tanındı. Eşi çalışmayan sözleşmeli personele ödenecek aile yardımı ile ilgili yasal düzenleme yapılırken 4/C'liler kapsam dışı bırakıldı. Sağlık-Sen, 4/C'lilerin aile yardımı hakkından yararlanması talebiyle Maliye Bakanlığı'na başvurdu.

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, sözleşmeli personele tanınan, aile yardımı ve hizmet sözleşmelerinden damga vergisi muafiyeti haklarından 4/C'lilerin yararlandırılmamasının büyük haksızlık olduğu vurgulandı. Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, Bakanlar Kurulunun alacağı bir kararla 4/C'lilerin de aile yardımı ve damga vergisi muafiyetinden yararlanabileceğini kaydetti. Kaçar, ?Devlet; kamu hizmetinde çalıştırdığı personeline ayrımcılık yapmamalıdır. Bakanlar Kurulunun ivedilikle alacağı bir kararla, 4/C'liler de diğer sözleşmeli personel ile birlikte aile yardımı almaya başlamalıdır? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber