?Sen kimsin' davasında emniyet amirinin forsu kapıcı Zelfi'yi yendi!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 14 Şubat 2011 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklarını uyarması için kapısına gittiği Emniyet Amiri Muharrem Elmas ?Koskoca emniyet amiriyim. Kimsin de kapıma geliyorsun? deyince savcılığa giden kapıcı Zelfi Şenyurt ?Kanıtın yok' diye geri çevirildi. Amiri açtığı davada ise 7.5 ay hapis cezası aldı

Ordu polis lojmanlarında kapıcılık yapan 46 yaşındaki Zelfi Şenyurt, Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi Emniyet Amiri 43 yaşındaki Muharrem Elmas'ın kendisine sözlü hakaret ettiğini öne sürerek savcılığa şikayetçi oldu. Cumhuriyet savcısı, kapıcı kadının suçlamalarının haricinde başka delil bulunmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı vererek emniyet amiri hakkında dava açmadı. Emniyet Amiri Elmas, bunun üzerine Zelfi Şenyurt'un hakkında ?hakaret ve tehdit' suçlarından şikayetçi oldu. Başka bir Cumhuriyet Savcısı, emniyet amirinin eşi ve çocuklarının da ifadesine başvurarak, Zelfi Şenyurt hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Yapılan son duruşmada mahkeme genç kadına ?Tehdit ve hakaret' suçlarından toplam 7.5 ay hapis cezası verildi.

Kimsin de kapıma geliyorsun

Emniyet Amiri Muharrem Elmas'ın 2 çocuğu iddiaya göre, Ordu Polis Lojmanları'nda geçen Eylül ayında zemin katta oturan ve kapıcılık yapan Zelfi Şenyurt'un evinin camlarına gece geç saatlerde vurarak kaçtı. Şenyurt, bunun üzerine Muharrem Elmas'ın evine giderek çocuklarını uyarmasını istedi. Çıkan tartışmada Emniyet Amiri Elmas'ın, ?Ben koskoca emniyet amiriyim, seninle hele de kadınlarla muhatap değilim, Git kapımdan, ben ayaklar altına alınacak adam değilim, seni yönetime, kapıma geldiğin için şikayet edeceğim. Sen git, kocan gelsin, sen kimsin de kapıma geliyorsun? diyerek bağırdığı öne sürüldü. Zelfi Şenyurt, bunun üzerine cumhuriyet savcısına giderek Elmas'ın kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren Emniyet Amiri Muharrem Elmas, aralarında böyle bir konuşmanın olmadığını belirterek kendisine iftira atıldığını ileri sürdü. Cumhuriyet savcısı da, Şenyurt'un ifadeleri dışında kanıt bulunmadığını belirterek emniyet amiri hakkında ?kovuşturma yapılmasına yer olmadığına? karar verip dava açmadı.

Zincirleme hakaretten ceza

Emniyet Amiri Muharrem Elmas, 1 ay sonra, Cumhuriyet savcısına gitti. Elmas, kapıcı Zelfi Şenyurt'un çocukları 11 yaşındaki Y.S.E. ve 14 yaşındaki O.E.'yi, ?Sizin organlarınızı keser, ipe asarım? diyerek tehdit ettiğini, daha sonrada kendisine de, ?Çocuklarının terbiyesini niye vermiyorsun? Terbiyesiz çocuk yetiştirmişsin, evimin camına vuruyorlar? diyerek hakaret ettiğini ileri sürererek şikayetçi oldu. Emniyet amirinin şikayetini dikkate alan Cumhuriyet Savcısı, genç kadın hakkında Sulh ceza Mahkemesi'ne 'zincirleme şekilde hakaret ve zincirleme şekilde tehdit' suçundan 2.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Ordu 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan kadın yaptığı savunmasında, kimseyi tehdit etmediğini, aileden çocuklarını uyarmasını istediğini söyledi. Mahkeme, Şenyurt'a, iki çocuğu tehdit suçundan 5 ay, emniyet amirine de hakaret ettiği için 2.5 ay olmak üzere toplam 7.5 ay hapis cezası verdi. Mahkeme cezayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber