Postacılar, çalışma şartlarının iyileştirilmesi için yürüdü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Şubat 2011 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkent'te bazı sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup postacı, çalışma koşullarının iyileştirilmesi için PTT Genel Müdürlüğü'ne yürüdü.

Bağımsız Haber-Sen, Türk Haber-Sen, Birlik Haber-Sen ve Posta Dağıtıcıları Derneği üyesi yaklaşık 300 kişi Ulus Gençlik Parkı metro girişinde toplandı. ?Çuval çuval taşıdık, 20 yılda yıprandık?, ?Verilen hak geri alınmaz?, ?Sayın Bakan postacıya sahip çık? dövizleri taşıyan grup, ?Emek haktır satılamaz?, ?Direne direne kazanacağız? sloganları eşliğinde PTT Genel Müdürlüğü'ne yürüdü. Burada toplanan grup bir süre davul-zurna eşliğinde halay çekti.

Gruba seslenen Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Genel Sekreteri Yaşar Bayır, Ankara sokaklarında dolaşan postacıların günlük yaklaşık 16 saat çalıştığını savundu. Postacıların çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen Bayır, postacıların özel günlerinin bile olmadığını öne sürdü.

Grup adına basın bildirisini okuyan, Türk Haber-Sen sözcüsü Yavuz Çetin ise kendilerinin iş yükünün ağırlığından, az çalışma isteğinden değil vatandaşların mağdur olmaması adli sistemin tıkanmaması için bu uyarıyı yaptıklarını söyledi.

Haftada 6 gün çalıştıklarını belirten Çetin, ?Hiçbir dini bayramlarda tam olarak izin kullanmayız hatta sıhhi rapor ve yıllık izinlerimizin çoğunu da kullanamamaktayız.? dedi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem, açıklamaların ardından sona erdi. Grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber