Çetin Doğan'dan tutuklamaya itiraz

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Şubat 2011 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Balyoz Planı" davası kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları tutuklamaya itiraz etti.

Doğan'ın avukatlarının yaptığı itiraz dilekçesinde, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden tutukluğun kaldırılması talep edilirken, itirazın reddedilmesi durumunda ise dilekçenin değerlendirilmek üzere İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönerilmesi istendi. Tutukluluğa itiraz dilekçesinde, "Özgürlüğün kısıtlanmasına ilişkin kararlarda sadece hukuki gerekçelere dayanılması yeterli olmamaktadır.

Bu açıdan fiili nedenlerde bir tutuklama kararında ayrıntılı olarak yazılmalıdır. Oysa mahkemeniz 163 kişinin tutuklanması ya da yakalanmasına ilişkin kararda 4 satırlık bir gerekçe yazmıştır. Bu 4 satrıda 55 sözcük bulunmaktadır. Yani gerekçede tutuklama ya da yakalama kararı verilen her 3 sanığa 1 sözcük bile düşmemektedir. Bu durum kimi hangi gerekçe ile tutukladığını, mahkeme başkanı ve üyelerinin dahi bilmediği gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz izlenimi vermektedir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber