Mühendis ve Mimarlar itfaiye eri olmak için yarıştı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Şubat 2011 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, Belediye İtfaiyesi'ne alınacak 34 itfaiye eri için 102 kişi uygulamalı sınava katıldı. Aralarında kadınların da olduğu adaylar, hortum tuttu, borudan kaydı ve 25 metrelik itfaiye merdivenine çıktı.

Çorlu Belediyesi Başkanlığı'na itfaiye eri olmak için başvuran 1029 adaydan, KPSS'de en yüksek puanı alan ve aralarında bilgisayar, inşaat ve makine mühendisleri ve mimarların bulunduğu 40'ı kadın 102 kişi, boş olan 34 kadro için uygulamalı ve sözlü sınava katıldı. Yapılan sözlü sınavın ardından, adaylar itfaiye merkez binası önünde uygulamalı teste katıldı. Adaylar, sırasıyla 6 metre yüksekliğindeki borudan aşağıya kaydı. Daha sonra itfaiye hortumunu tutarak su sıkma işlemi ile 25 metrelik itfaiye merdivenine çıkıp, aşağı indi. Son olarak da 100 metre koşusu yapıldı. Sınavda kadın adayların ise oldukça heyacanlı olduğu dikkat çekti.

İtfaiye personeli alımını için yapılan duyurunun ardından 1029 kişinin başvuruda bulunduğunu söyleyen Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, "Açmış olduğumuz duyuru sonrasında yoğun bir başvuru oldu. Bugün de itfaiye eri alınma işleminin ikinci etabını yapmaktayız. Alacağımız personel kanunen KPSS puanlarına göre sıralayıp bunun 3 katını mülakata çağırdık. Bugün uygulama sınavına gelen lise, yüksek okul ve üniversite gençlerimiz arasından 34 kişi belediyemizde itfaiye personeli olarak işe başlayacaklar. Esas düşündürücü hadise yapılan müracaatlara baktığımızda bu manzara ülkemizdeki işsizliğin ne kadar üst seviyede olduğunu göstermektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber