Valilik önünde ucuz konut kuyruğu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Şubat 2011 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 'Kayseri Merkez Alt Gelir Grubu Konut Projesi' kapsamında yapılacak 602 konut için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar Kayseri Valiliği önünde uzun kuyruk oluşturdu.

TOKİ tarafından yapılacak 'Kayseri Merkez Alt Gelir Grubu Konut Projesi' kapsamındaki 602 konutun başvuruları 4 Mart'a kadar sürecek. Başvuru için bugün saat 08.00 sıralarında Valilik önüne gelmeye başlayan vatandaşlar, evrak kabul büroları önünde yağan yağmura ve kara aldırmadan sıraya girdi. 17 Şubat'ta başlayan ve 4 Mart'a kadar yapılacak olan başvurular için vatandaşların yerine getirmesi gereken koşullar ise şöyle sıralanıyor:

"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. Kayseri il sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olmak ya da il nüfusuna kayıtlı olmak; Şehit Aileleri, Maluller ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 5 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir. Toplu Konut İdaresi'nden konut satın almamış olmak ve Toplu Konut İdaresi'nden konut kredisi kullanmamış olmak. Kendisine eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulu olmamak. 25 yaş ve üzerinde olmak; eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmamaktadır. Aylık hane halkı gelirinin en fazla net 2 bin 600 TL olması gerekmektedir."

Başvuruların ardından eksiksiz evrak bırakanların kuraya girmeye hak kazanacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber