Eğitim-Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı... Gündoğdu güven tazeledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2011 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen 4. Olağan Genel Kurulu, Başkent Öğretmenevi'nde yapılan seçimlerle sona erdi.

Şölen havasında geçen Genel Kurul'da seçimi Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki liste kazandı. Buna göre Eğitim-Bir Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, Genel Sekreter Halil Etyemez, Genel Mali Sekreter Esat Tektaş, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Ahmet Özer, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Murat Bilgin, Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı.

Ahmet Gündoğdu, Genel Kurul'un kapanışında yaptığı konuşmada, gelecek nesle daha özgür, daha demokratik bir ülke bırakmak için mücadele edenler arasına isimlerini yazdırdıklarını belirtti. Gündoğdu, ?Biz, geleceğimize bizzat kendimiz karar verdik. Kendimize sahip aramadık. Sahibi olduğumuz değerlerle, kendi elimizle, kendi gücümüzle, kendi dilimizle, milletin çıkarı ve iradesi doğrultusunda daha yaşanabilir dünya, daha özgür birey, daha güçlü Türkiye'nin mücadelesini verdik. Bugün olduğu gibi yarın da, bizim için en yararlının ne olduğuna biz karar vereceğiz. Bizim irademizi, bizim yerimize başkasının belirlemesine izin de, fırsat da vermeyeceğiz.? dedi.

Eğitim-Bir-Sen olarak, sendikacılığa tartışmasız yeni bir soluk getirdiklerini, bir yandan ücret ve özlük hakları mücadelesini verirken, diğer taraftan da Türkiye'nin geleceğinin şekillenmesinde öncü olduklarının altını çizen Gündoğdu, ?Başta eğitim ve demokrasi olmak üzere ülkemizin temel sorunlarına çözüm üretmede üzerimize düşen her türlü çalışmayı severek yaptık. Çalışmalarımızda, medeniyetimizi ve insanı temel almak idealimizden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz de.? şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen'in sadece 170 bin üyeden oluşan sayısal bir güç olmadığını, Eğitim-Bir-Sen'i güçlü kılan, güce kavuşturan, daha da güçlendirecek olan medeniyetin ve kültürün desenleriyle bezenmiş nitelikleri olduğunu vurgulayan Gündoğdu, şunları söyledi:

?Bu yönüyle Eğitim-Bir-Sen, nitelikli güçtür. Eğitim-Bir-Sen, kimliği olan bir örgüttür. Her yönüyle mükemmel olan inancımızın pınarlarından beslenmiş, bu toprakların hamuruyla yoğrulmuş Eğitim-Bir-Sen, patenti millete ait olan rakipsiz sendikal markadır.?

?Misyonumuz ve vizyonumuz; üyelerimize, kamu görevlilerine hizmet etmekle sınırlı değildir? diyen Gündoğdu, ?Merkezinde insan olan her konunun tarafıyız. Şüphesiz ki; sendika olarak, sendikacı olarak eğitim çalışanlarının, üyelerimizin hatta tüm kamu görevlilerinin sorunlarını biliyoruz. Çözümler geliştirmenin, çözüm önerilerimizi hayata geçirmenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz.? ifadelerini kullandı.

Sendikal güçlerini eğitim çalışanlarının ücretlerini yükseltmek, özlük ve sosyal haklarını artırmak için kullanmakla yetinmeyeceklerini kaydeden Gündoğdu, ?Ücret sendikacılığı gibi dar bir alanda sıkışıp kalmayacağız. Bu gücümüzü insanımıza, ülkemize, mensup olduğumuz medeniyete, medeniyet ortaklarımıza hizmet etmek için de kullanacağız. Elbette ki; Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim çalışanlarının haklarını gözetmek, hukuklarını korumak, ufuklarını genişletmek, imkanlarını artırmak, onları mutlu kılmak, bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz toplu sözleşmeyle onlar adına pazarlık yapmak bizim öncelikli görevimiz. Biz, üye sayısı 170 bine varan, ilk toplu sözleşmeye en az 200 bin üyeyle oturmayı hedefleyen, eğitim çalışanlarını hakkıyla temsil eden bir sendikayız.? diye konuştu.

Genel kurula katılan ve katkı sunan herkese teşekkür eden Gündoğdu, mart ayının ilk haftasına kadar en az 5 bin yeni üye daha yapılarak, Eğitim-Bir-Sen'in yetkisinin pekiştirilmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber