Hekime bıçaklı saldırı kınandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2011 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ordu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Doktor Atilla Öztürk'ün, hastanenin otoparkında, hastanenin eski çalışanı tarafından kalbinden bıçaklanarak ağır yaralanması, hastane çalışanları tarafından kınandı.

Ordu Devlet Hastanesi'nin önünde hastane çalışanları ve hekimlerden oluşan topluluk, alkış tutarak saldırıya tepki gösterdi. Ordu Tabip Odası Başkanı Mithat Yağlı öncülüğündeki yüzlerce kişiden oluşan grup, daha sonra alkışlı tepkiyi devam ettirerek, hastane etrafında yürüdükten sonra saldırının gerçekleştiği hastane otoparkına geldi.

Burada saldırının yapıldığı noktaya Ordu Tabip Odası Başkanı Mithat Yağlı, Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Celalettin Akyol ve bazı hakimler tarafından, üzerinde ?şiddete hayır' yazılı siyah çelenk bırakıldı. Bu arada, hastane çalışanları da alkışlarla ?hekime uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan atarak tepkilerini gösterdi.

Ordu Tabip Odası Başkanı Mithat Yağlı ise basın açıklamasında, Doktor Atilla Öztürk'ün herkesin çok sevdiği bir isim olduğunu belirterek, saldırının, onun hastane haklarını korumak için aldığı bir karardan dolayı gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye'de hekimlerin korumasız olduğunu belirten Yağlı, bu saldırıların bir son bulmasını istedi. Doktor Atilla Öztürk'ün yaşam mücadelesi verdiğini aktaran Yağlı, Ordu Devlet Hastanesi'ne özverili çalışmaları ile kazandırdığı kalp ünitesinde gerçekleştirilen ameliyat olmasını, kaderin bir cilvesi olarak gördüğünü belirterek, dualarla en kısa zamanda sağlığına kavuşacağına inandığını ifade etti. Yağlı'nın sesinin titrediği görülürken, bazı kişilerin de gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Celalettin Akyol ise Doktor Atilla Öztürk'ün bir an önce sağlığına kavuşmasını dilediklerini belirtti. Akyol, tepkilerin olumlu olduğunu, kendilerini daha büyük bir endişeye sevk edecek bir şey olmadığını söyledi. Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Akyol, uyandırma sürecinin günler alabileceğini aktararak, Doktor Öztürk'ün şu an için hayati tehlikesinin olmadığını sözlerine ekledi.

Bu arada, kınama yürüyüşüne, Doktor Atilla Öztürk'ün anne babası ve yakınları da katıldı.

Ordu Devlet Hastanesi'nin eski Başhekimi Doktor Atilla Öztürk, geçen cuma günü iş çıkışı hastanenin otoparkında aracına binmek isterken, eşi de hastanede çalışan, hastanenin eski çalışanı M.İ. (32) tarafından kalbinden bıçaklanarak ağır yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber