İstanbul polisi asfaltı ağlattı/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Şubat 2011 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çetin AYDIN

Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park Kompleksi'nde 940 polise, fiziki takip ve kovalamalar için antiterör eğitimini de kapsayan ?skidcar? ve ?skidvan? eğitimi verilmeye başlandı. 3 günde tamamlanan eğitimlerde polisler karlı ve buzlu zeminlerde araç kontrolleri, kaygan zeminde kalkış ve hızlanma eğitimi alıyor.

İSTANBUL Emniyeti yetkilileri, narkotik, mali, organize ve bilişim gibi operasyonel şubelerde görev yapan polislerin fiziki takip ve kovalama yaparken sürüş tekniklerinin zayıf olması nedeniyle kendilerinin ve vatandaşın hayatlarını tehlikeye attıklarını belirledi. Emniyet, Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık korumalarına da dersler veren Zirve Sürüş Akademisi'yle alınacak eğitim konusunda anlaştı.

Ergenekon polisleri de katıldı

Dersler için Formula 1 ve diğer yarışların yapıldığı Kurtköy'deki İstanbul Park Kompleksi seçildi. Kompleksin otoparkında kurulan parkurlarda dersler verilmeye başlandı. Bir aydır süren dersler 4 ay sonunda bitecek ve 940 polise eğitim verilmiş olacak. Geçen hafta yapılan derslerde Ergenekon operasyonunu gerçekleştiren Organize Şube polisleri eğitim aldı.

Antiterör sürüş eğitimi

Eğitim 10'ar kişilik gruplarla 3 gün sürüyor. Teorik derslerde defansif sürüş, tünel bakışı, hız körlüğü, sürücü davranışları işleniyor. Pratik derslerde trafikte algılama ve konsantrasyon, engelden kaçma, panik fren, önden ve arkadan savrulma kontrolleri, kuru, yağmurlu, karlı ve buzlu zeminlerde araç kontrolleri, kaygan zeminde kalkış ve hızlanma eğitimi veriliyor. Anti terör eğitimlerinde slalom egzersizleri, kalabalık insan toplulukları ve dar alanlarda araç kullanımı, engelden ve darbeden kaçış, kaçma ve kovalama teknikleri ve yalancı fren eğitimi alınıyor.

Nasıl bir eğitim?

SKIDCAR ve skidvan (ileri, güvenli ve defansif sürüş) eğitimleri, elektro mekanik pompası ve elektronik kumanda paneli olan hareketli bir şaseyle (skid plate) yapılıyor. Skid plate monte edildiği araçla birlikte hareket edip kumanda paneli yardımıyla 5 ayrı tutunma ve zemin şartı yaratıyor. Skid plate, sürücülerin saatte 80 ve 100 km hızlarda karşılaşacağı kontrol kayıplarının 20 km hızda dahi yaşanabileceğini gösterip güvenliği ön planda tutuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber