Memur-Sen: Emekli Bir-Sen ayrılmadı, biz ayırdık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2011 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen, Emekliler Birliği Sendikası'nın konfederasyon çatısından kendi istekleriyle ayrılmadığını, yönetim kurulu kararıyla Emekli Bir-Sen'in konfederasyonla bağının sona erdirildiğini açıkladı.

Memur-Sen tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu ayrılık kararının birçok sebepten alındığı, ancak ilk sırayı Memur-Sen Yönetim Kurulu'nun iyi niyetli uyarılarına rağmen, konfederasyonun temel ilkeleri ve korumakta olduğu değerleriyle örtüşmeyecek eylem ve söylemlerin oluşturduğuna dikkat çekildi. Emekli Bir-Sen'in, Memur-Sen ve bağlı sendikaları tarafından ortaya konulan ilke, değer ve hedefleri gerçekleştirmeye katkı sunabilecek durumda olmadığının da belirtildiği açıklamada, Memur-Sen Yönetim

Kurulu'nun aldığı 'ayırma' kararının 21 Ocak 2011 tarihli olduğu, bu kararın da aynı gün tebliğ edildiği belirtildi. Emekli Bir-Sen'in cevabi yazısının 11 Şubat 2011 tarihli olduğuna dikkat çeken Memur-Sen, aradaki zaman farkının bile ayırma olduğunu ortaya koyduğunu ifade etti.

Emekli Bir-Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaş'ın kamuoyunu yanıltıcı söz ve açıklamalarda bulunduğu belirten açıklamada, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılması zaruretinin doğduğu ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber