TOKİ Başkanı: 500 bin konut hedefini yakaladık/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Şubat 2011 11:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı, 2011 başı itibari ile 500 bin konut üretim hedefini yakaladıklarını söyledi. Bayraktar, sosyal devletin bir gereği olarak alt ve orta gelir grubuna önem verdiklerini, afetzedeler ile göçmenler için ev yaptıklarını ifade etti.

TOKİ Başkanı Bayraktar, 4-5 Mart tarihlerinde yapılacak Konut Kurultayı'na dair detayları basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Gazetecilerin ilgiyle izlediği toplantıda konuşan Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin konut hedeflerine ve icraatlarına da değindi. Bayraktar, bu bağlamda, "Gelinen noktada ülkemizde 500 bin konut üretim hedefini yakaladık. Acil konutun yüzde 5 ila 10 kadarını yapmak ile birlikte sosyal devletin bir gereği olarak alt ve orta gelir grubunu önemsiyoruz. Onların ihtiyacı olan konutların yanı sıra afet ve göçmen konutlarının üretiyoruz." dedi.

Kentsel dönüşüm çerçevesinde 30 bin konutun inşasını tamamladık

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm çerçevesinde 248 proje yürüttüklerini söyledi. Bayraktar, bugüne kadar 148 bin konut projelendirdiklerini, bunlardan 50 bininin yapımına başladıklarını, 30 bininin de inşasını tamamladıklarını ifade etti.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, basın toplantısıyla 4-5 Mart tarihlerinde yapılacak Konut Kurultayı'na dair kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Geniş katılımlı toplantıda kentsel dönüşüm faaliyetlerinden söz eden Bayraktar, bu çerçevede toplam 248 proje yürüttüklerini vurguladı. Erdoğan Bayraktar, "Bugüne kadar 148 bin konut projelendirdik ve 50 bin konutun yapımına başladık. Bunların 30 binini tamamladık." dedi.

Toplantıda; TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, Strateji ve Planlama Daire Başkanı Mehmet Ali Kahraman ile Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Uğur Dülekalp de hazır bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber