OMÜ'de öğrencilerden oturma eylemi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Şubat 2011 15:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde (OMÜ) bir grup öğrenci, 16 öğrencinin okuldan uzaklaştırma cezası almasını protesto etmek için süresiz oturma eylemi başlattı. Ellerine aldıkları yumurtaları pankartların üzerine koyan öğrenciler okuldan uzaklaştırma cezalarının iptali için Samsun İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını söyledi.

OMÜ kampüsü girişi önünde toplanan yaklaşık 20 üniversite öğrencisi eylem yaptı. Öğrenciler, geçen yıl 5 Kasım'da Fen Edebiyat Fakültesi kantininde YÖK'le ilgili konuşma yapıp bildiri dağıtan 16 öğrenci hakkında okuldan uzaklaştırma cezası verilmesini protesto etti. 'İleri demokrasi OMÜ'ye sıçradı, uzaklaştırmalar geri çekilsin' yazılı afiş etrafında toplanan öğrenciler sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Neslihan Cihan şunları söyledi:

"Türkiye'nin bir çok yerinde yoksul halklara, işçilere, öğrencilere jop, biber gazı, kelepçe tutuklama getiren ileri demokrasi, Samsun'da uzaklaştırmalar ve soruşturmalar olarak karşımızda. OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan eğtim hakkımızı engellemektedir. Hüseyin Akan, üniversiteyi baskı altına almaya çalışmaktadır. Biz verilen bütün uzaklaştırmaların ve soruşturmaların geri çekilmesini istiyoruz. Bu baskıcı tutuma biran önce son verilmesini istiyoruz. Cezalar geri çekilinceye kadar okulumuzu terk etmiyoruz ve bugün süresiz oturma eylemi başlatıyoruz."

Basın açıklamasının ardından öğrenciler ellerindeki pankartları yere serip üzerlerine yumurta koyup oturma eylemi başlattı. Eyleme katılan öğrencilerden Ulaş Karaşal, uzaklaştırma cezalarının iptali için geçen hafta içinde Samsun İdare Mahkemesi'ne dava açtıklarını belirterek davanın sonucunu beklediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber