TOKİ, Erciş'te 544 konut daha yapacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2011 12:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Van Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, TOKİ tarafından bu yıl içerisinde ilçe merkezinde üçüncü etap 544 adet konut inşa edileceğini söyledi.

Erciş'te daha önce 532 adet konut inşa ederek, konut sıkıntısını büyük ölçüde gideren TOKİ, yaptırılacak 544 adet yeni konut ile birlikte ilçede konut sıkıntısını büyük ölçüde gidermeye hazırlanıyor.

Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, Türkiye'de yapılaşmanın öncü kuruluşu Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nın Erciş'te üçüncü etap 544 adet konutun yapımı için çalışmalarının başlatıldığını belirtti. Çiftçi, konu ile ilgili Van Valisi Münir Karaloğlu'na daha önceden taleplerini ilettiklerini, bunun üzerine Vali Karaloğu'nun da talep ve görüşleri doğrultusunda TOKİ'nin ilçeye 544 adet yeni konut inşa edeceğini söyledi.

Çiftçi, Erciş Belediyesi Meclisi'nin de imar alanlarını TOKİ'nin talebine istinaden yeniden düzenleyip onayladıklarını belirterek, "TOKİ tarafından ilçemiz Karataşlar mevkiinde 256 adet 1+1, 142 adet 2+1, 146 adet 3+1 olmak üzere toplam 544 adet konut, 1 adet sosyal tesis ile altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının onaylanmasından Ercişliler olarak büyük bir memnuniyet duyduk. Bizler de belediye olarak konut alanlarındaki imar düzenlemelerini belediye meclisimizde onaylayarak karara bağladık. Muhtemelen Nisan 2011 içerisinde TOKİ tarafından ihalesi gerçekleştirilecek olan üçüncü etap 544 adet TOKİ konutunun yapılmasında katkı ve desteklerinden ötürü Vali Münir Karaloğlu'na, hükümetimize, bölge milletvekillerine ve emeği geçen tüm yetkilere ilçe halkı adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber