Adalet Bakanlığı 'Silivri'deki kötü muamele iddiasını yalanladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Mart 2011 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün (1 Mart 2011) bazı internet sitelerinde yayımlanan haberlerde, ?Silivri Cezaevinde taşınma sırasında tutuklulara akşam yemeği ile sabah kahvaltısı verilmediği, tutuklulara kötü muamele yapıldığı, cezaevinin inşaat halinde olduğu ve yeterince ısıtılmadığı? yönünde gerçeği yansıtmayan iddialar gündeme getirilmiĢtir.

Silivri Ceza Ġnfaz Kurumları Kampüsünde inĢaatları devam ettiği için daha önce açılamayan 1 ve 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza Ġnfaz Kurumları inĢaatların tamamlanmasının ardından faaliyete alınmıĢtır. Söz konusu cezaevlerinde inĢaat faaliyetleri ve diğer eksiklikler tamamlanmıĢ olup binaların ısıtılması konusunda da herhangi bir sorun yaĢanmamaktadır.

Cezaevlerindeki yoğunluk nedeniyle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca kampüsteki diğer binalar ile ve Metris 1 ve 2 Nolu T Tipi Ceza İnfaz Kurumlarından yeni açılan bölümlere hükümlü ve tutuklu nakilleri yapılmaktadır. Bu nakiller sırasında hükümlü ve tutuklulara akşam yemeği ve sabah kahvaltısı verilmiştir. Akşam yemeği ile sabah kahvaltısı verilmediği ve bazı tutuklulara kötü muamele yapıldığı iddiaları hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Ayrıca cezaevinin inşaat halinde olduğu ve yeterince ısıtılmadığı iddiası da doğru değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber