28 Şubat sürecinde rektörlükten alındı, hâlâ atama bekliyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2011 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

28 Şubat döneminin mağdurları arasında akademisyenler de vardı. O dönem Harran Üniversitesi rektörü olan anayasa hukukçusu Prof. Dr. Servet Armağan da mağdurlardan biri.

Bazı gazetelerdeki yayınlar sebebiyle hakkında 30 suçlamada bulunuluyor. YÖK soruşturma başlatıyor. Armağan, yaşadıklarını şöyle anlatıyor: "30 ithamdan sadece 3'ü ciddi görüldü: Bir ineğin ölümüne sebep olmam, bazı öğretim üyelerinin Harran'dan ayrılıp başka üniversitelere gitmesine sebep olmam ve öğretim üyelerini rahatsız etmemdi. YÖK tarafından Ankara'ya çağrıldım. Ancak ne müdafaam alındı, ne de savunmam. Buna rağmen görevden uzaklaştırıldım. İfademin alınmaması Anayasa'nın çiğnenmesi demektir." YÖK'ün kararı özel kurye aracılığıyla jet hızıyla Servet Armağan'a iletiliyor. Bunun üzerine Armağan, Danıştay'a iptal davası açıyor.

YÖK'ün kararının, mahkemece haksız bir uygulama olduğuna kanaat getirildiğini aktaran Armağan, Danıştay'ın ittifakla iptal kararı verdiğini söylüyor: "Danıştay savcısı, duruşmamda 'Bütün bunlar gülünç, bu sebeplerle bir rektör görevden alınmaz.' dedi. YÖK tarafından temyiz edilen dava iptal edildi. Karar, yazılı olarak YÖK'e iletilmesine rağmen; YÖK kararı uygulamadı." Danıştay iptal kararı vermesine rağmen görevine hâlâ atanmadığını dile getiren Armağan, "28 Şubat döneminin bir özelliği 'hukuksuzluk' olduğu için, YÖK bu kararı uygulamadı. İdari yargı prensipleri gereğince, iptal kararı, kararın alınmasından önceki durumu geri getirir." dedi. Armağan, kendisini açığa alanların Ergenekon'un 13 yıl önceki uzantıları olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber