Devlet Demiryolları görevde yükselme sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Mart 2011 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C. Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü Personeline Yönelik Görevde Yükselme Sınavı


KILAVUZ İÇİN TIKLAYINIZ


SINAV BAŞVURUSU

ü Sınava girecek adayların listesi 08 Mart 2011 tarihinde TCDD tarafından EĞİTEK'e gönderilecek olup adaylar ayrıca başvuru yapmayacaklardır.

ü Adayların sınava girecekleri yerleri gösteren sınava giriş belgeleri http://www.meb.gov.tr internet adresinden 30 Mart 2011 tarihinde yayımlanacaktır.

SINAV ÜCRETİ

ü Sınava girecek tüm adaylar için sınav ücreti, 18 Mart 2011 tarihinde TCDD tarafından yatırılacak olup, adaylar ayrıca ücret ödemeyecektir.

SINAV YERİ

ü TCDD personeline yönelik görevde yükselme sınavı, Ankara'da yapılacaktır.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

ü TCDD personeline yönelik Görevde Yükselme Sınavı, 09 Nisan 2011, Cumartesi günü, Saat: 14.00'de yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

ü Görevde Yükselme Sınavı; 90 (doksan) dakikalık süre içerisinde, tek oturum olarak uygulanacaktır.

ü Görevde Yükselme Sınavında 75 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır.

ü Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden herhangi biri (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

ü Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili Kanun gereğince işlem yapılacaktır.

SINAVA KATILACAK ÖZÜRLÜ ADAYLAR

ü Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurul raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini, bir nüsha hâlinde, aday bağlı bulunduğu kuruma teslim edecek, bir nüshasını da posta yolu ile 08 Mart 2011 tarihine kadar EĞİTEK Sınav Hizmetleri Daire Başkanlığı'na gönderecektir. Bu tarihten sonra EĞİTEK'e ulaşan belgeler dikkate alınmayacaktır.

SINAV KONULARI

ü Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 75 sorunun %40'ını (30 soru) aşağıda belirtilen konulardan hazırlamak;

A- T.C Anayasası,

B- Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

C- Ulusal Güvenlik,

D- Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat,

E- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile İlgili Mevzuat (Ambar Müdürü, Kreş Müdürü, Liman Teknik Müdürü, Merkez Mali İşler Müdür Yardımcısı ve Muhasebe Müdürü guruplarına sorulacaktır),

399 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile İlgili Mevzuat (Başmühendis, Liman Şefi, Muhasebe Müdür Yardımcısı guruplarına sorulacaktır),

F- Türkçe, Dilbilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar,

G- Halkla İlişkiler ve Davranış Kuralları,

H- Etik Davranış İlkeleri

ü Görevde yükselme sınavında uygulanacak sınav soru kitapçığında yer alacak 75 sorunun, %60?ını (45soru) ise TCDD tarafından hazırlanacak test usulü çoktan seçmeli (dört seçenekli) sorulardan seçerek oluşturmak.

ü Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

ü Sınavda yer alan her soru eşit puan aralığına sahip olacaktır.

6

ü Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

ü Sınava giren tüm adaylar için sınav puanı hesaplama formülü aşağıdaki gibi olacaktır.

Puan=(Doğru Sayısı/ Geçerli Soru Sayısı)x100

ü Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

ü Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik' in 14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi ? Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır.? hükmü gereğince değerlendirilecektir.

ü Adayların sınav puanı eşit olması hâlinde; Kamu Kurum Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, atama yapılacak görevin niteliğine ilişkin (TCDD tarafından verilen) sorularda en yüksek puanı alan tercih edilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

ü Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar 444 83 83 nolu EğiTek Çağrı Merkezinin telefonundan yararlanabilecektir.

ü Sınav soru ve cevap anahtarları 11 Nisan 2011 tarihinde http://www.tcdd.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

ü Adayların sınav sonuç bilgileri 09 Mayıs 2011 tarihinde TCDD'ye teslim edilecek ve aynı gün http://www.meb.gov.tr yayımlanacaktır.

SINAV İTİRAZLARI

ü Adaylar sınav sorularına ilişkin itirazlarını soru ve cevap anahtarının http://www.tcdd.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) işgünü içerisinde, sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise sonuçların http://www.tcdd.gov.tr internet adresinde yayımından itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde TCDD'ye yapabilecektir.

ü Adaylar Görevde yükselme sınavı için EĞİTEK tarafından sorulan sorular ve görevde yükselme sınav sonuçlarına yapacakları itiraz başvuruları için Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün T.C Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesindeki 5495218-5001 nolu hesabına 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak itiraz edebilecekler.

7

ü Adaylar, Görevde Yükselme sınavında TCDD tarafında sorulan sorulara yapılacak itiraz başvuruları için TCDD Genel Müdürlüğünün Vakıfbank Emek/ANKARA Şubesi nezdinde ki 00158007292515407 nolu TCDD sınav ücreti hesabına 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak itiraz edebilecekler.

ü Yapılan bu itirazları TCDD değerlendirerek, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yönelik olanları sonuçlandırmak üzere EĞİTEK'e gönderecektir. EĞİTEK bu itirazları 10 (on) iş günü içerisinde sonuçlandırarak TCDD'ye bildirecektir.

ü Görevde Yükselme Sınavı ?Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği ?ile ilgili konulara ait (%60'lık dilim) sorulara ilişkin itirazları ise TCDD inceleyip sonuçlandırılacaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara TCDD tarafından bildirilecektir.

ü Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber