Madde bağımlılarına iş kapısı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Mart 2011 22:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

FAZLI ŞAHAN/ANKARA

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, tedavi gören madde bağımlılarının tekrar bu işe başlamaması için bir rehabilitasyon programı hazırladıklarını söyledi. Konu hakkında çalışmalarının devam ettiğini belirten Şencan, programın AMATEM'lerin devamı olarak nitelendirdi.

CİDDİ BİR YARA

Madde bağımlılığının ciddi bir sosyal yara olduğunu söyleyen Şencan, "Madde bağımlılığı konusunda çeşitli rakamlar söyleniyor ama sayının çokluğu ya da azlığından çok daha önemlisi, madde bağımlılığı bulaşıcı bir şey. Birisi kullanıyorsa, çevresindekilere de kullandırıyor" dedi.

Tedavi görenlerin çok önemli bir kısmının bir süre sonra geri başladığını söyleyen Şencan, "Madde bağımlılığında tedavi görenlerin, tekrar bu işe bulaşmalarını önlemeyi hedef alan bir yaklaşım ile bunların rehabilitasyon programlarını hazırlıyoruz" dedi.

Merkezlerde tedavi gören insanların yine evlerine döneceğini dile getiren Şencan, "Evine gidecek ama periyodik olarak biz göreceğiz onu, peşini bırakmayacağız. Evine erken göndermeyeceğiz, belli bir alana alınacak, burada topluma uyumu sağlanacak" dedi. Projenin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Şencan, "Bu projeyi elimize alıp İŞKUR, SHÇEK ve belediyelere gideceğiz. Onların önerdikleri düzeltmeler varsa onları ekleyeceğiz" diye konuştu.

Şencan, kimlerin meslek kurslarından faydalanacağının uzmanlar tarafından belirleneceğini söyledi.

MANİSA PİLOT PROGRAM

Projeyi, AMATEM'lerin devamı olarak nitelendiren Şencan, "Aslında bununla ilgili Manisa'da yürütülen pilot program var. Bunu başta AMATEM'lerin bulunduğu iller olmak üzere tüm Türkiye'de yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber