Valilik: Okul yoluna araç tahsis edilmemesi insan hakkı ihlali

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2011 15:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu, okula gitmek için her gün birkaç kilometre yürümek zorunda kalan öğrencilere, araç tahsis edilmemesini insan hakkı ihlali olarak değerlendirdi.

İnsan Hakları Kurulu, merkeze bağlı Bulgurlu köyü Üzümlü mezrasında yaşayan 10 öğrencinin köydeki okula kilometrelerce yürüyerek ulaştığı yönündeki başvuruyu değerlendirdi. Vali Yardımcısı Sezer Işıktaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklamasını okundu. Müdürlüğün açıklamasında, bölgede 8 yıllık bir ilköğretim okulu bulunmadığı, öğrencilerin bu yüzden taşımalı eğitimden yararlandırılamadıkları belirtildi.

Toplantıda, İnsan Hakları Kurulu Dilekçe İzleme ve Değerlendirme Komisyonu üyesi avukat Özcan İnan tarafından konuya ilişkin hazırlanan rapor kabul edildi. Kurul, raporda geçen ?İdare tarafından kolayca çözülebilecek bir sorunun, vatandaş tarafından emek ve mesai gerektiren yargı yoluyla çözümlenmesinin beklenmesi insan hakları ihlali kapsamında değerlendirilebileceği? tespitini dikkate alarak öğrencilerin mezradan köye yürümelerini insan hakkı ihlali olarak kabul etti.

Öte yandan zor şartlar altında okula giden öğrencilerin sorununu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı geçici olarak çözdü. Öğrenciler için giderleri vakıf tarafından karşılanmak üzere bir servis aracı tahsis edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber