Hakimlerin vicdanı, 102. maddeden tahliye ettirmedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 04 Mart 2011 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakimlerin vicdanı el vermedi

İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi üyeleri, dosyaları 5 yıl içinde karara bağlanmayan tutukluları tahliye ettiren 102.madde ile ilgili tarihi bir kararın altına imza attı.

Mahkeme Başkanı Nurettin Küdür, üye Hayri Tezel ile Mustafa Cengiz, Urla'da villa basarak 3 kişiyi öldüren ve 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırılmasına rağmen, dosyası 10 yıldır onanmayan emekli polis memuru Mehmet Narin'in avukatının tahliye talebini, oyçokluğuyla ile reddetti. Sanığın olduğu kadar mağdurların da hakkı gözetilip, kollanması gerektiğini kararda belirten üyeler, 102.madde üzerinden tahliye talebinin ret gerekçesini, 'Vicdani kanaat' şeklinde ifade etti.

YARGITAY KARARI BEKLENİYOR

Tahliyesi büyük tepkilere neden olan 'testere' cinayet sanığı Celalettin Erkal'ın da avukatı olan Helin Aydın, 102.madde üzerinden tutuklu müvekkilini tahliye ettiremeyince Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay yerel mahkemenin kararını onarsa, 102.maddenin özelliği kalmayacak. Başka mahkemelerin yargıçları da 'vicdani kanaat' diyerek tahliye talebini reddedebilecek. Yargıtay kararı bozarsa, 3 kez müebbet hapis cezası alan sanık Narin tahliye olacak. Yasadan faydalanamayan Narin, tahliye olamamasından sorumlu tuttuğu avukatına tehdit mektupları gönderdi.

Cumhur ERKEK / İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber